Сметките за парно се оказаха незаконни. Върховният административен съд отмени

...
Сметките за парно се оказаха незаконни. Върховният административен съд отмени
Коментари Харесай

Обявиха сметките за парно за незаконни

Сметките за парно се оказаха противозаконни. Върховният административен съд анулира текстове от наредбата за топлоснабдяването. Върховните магистрати одобряват, че във формулата за установяване на сметките за парно са включени съставни елементи, които не регистрират справедливи индикатори.

Това са типа на осъществяване на вътрешната отоплителна апаратура, денградуси за отчетния интервал, междинна температура на постройката и междинната външна температура за отчетния интервал. Върховен административен съд приема, че част от текстовете от наредбата опонират на Закона за енергетиката, като са въведени спомагателни критерии за отчитане на количеството топлинна сила, отдадена от сградна апаратура.

Върховен административен съд анулира като незаконосъобразни и текстове от наредбата, съгласно които тя се ползва със задна дата за установяване на прогнозните количества топлинна сила за отопление на парцелите и за правене на изравнителните сметки за зимния сезон 2019-2020 година, защото наредбата е издадена през март 2020 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР