Сметките за енергия на британските домакинства ще нараснат драстично, съобщава

...
Сметките за енергия на британските домакинства ще нараснат драстично, съобщава
Коментари Харесай

Енергийните сметки на британските домакинства скачат със 700 паунда

Сметките за сила на английските семейства ще набъбнат фрапантно, оповестява Euronews.

Британският енергиен регулатор съобщи, че от април новият ценови таван ще се усили с рекордните 54% до 693 паунда (833 евро) годишно за средностатистическото домакинство. Годишната сметка за междинния клиент в този момент евентуално ще се увеличи до 1971 паунда (2370 евро), съгласно английската Служба за газови и електроенергийни пазари (Ofgem).

Вината за голямото покачване се търси в внезапното повишаване на природния газ на едро.

Решението евентуално ще засегне 22 милиона семейства в Обединеното кралство, доста от които към този момент са притиснати от бързо покачващите се сметки.

Британското държавно управление неотложно разгласи пакет от ограничения за помощ на хората с по-ниски приходи. 9 милиарда паунда ще бъдат отпуснати, с цел да облекчи тежестта върху семействата. От октомври клиентите ще получат отстъпка от 200 паунда от сметките, която ще бъде изплащана на дребни вноски през идващите пет години. Около 80% от данъкоплатците също по този начин ще спестят 150 паунда тази година.

Комбинираните ограничения ще оказват помощ на множеството семейства да покрият към половината от спомагателните разноски за сила.

Разходите за храна във Англия също непрекъснато се покачват, а през април следва да влезе в действие нарастване на налозите. В четвъртък Английската централна банка още веднъж увеличи лихвените проценти от 0,25% на 0,5%, с цел да се бори с възходящите потребителски цени.

Инфлацията в страната е най-високата от десетилетия насам - тя е 5,4% към декември, само че е допустимо да нарасне до 6% през април.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР