Сметките на газифицираните домакинства ще скочат до 80% през студените

...
Сметките на газифицираните домакинства ще скочат до 80% през студените
Коментари Харесай

СТАВА ВСЕ ПО-ЗЛЕ! Идва Радевата тежка зима - с до 80% скачат сметките на газифицираните домакинства

Сметките на газифицираните семейства ще скочат до 80% през студените месеци поради поскъпващия природен газ. Според изчисленията на една от фирмите - снабдители газ за битови консуматори, в случай че синьото гориво продължи да нараства, то сметките на клиентите за октомври ще са сред 50 и 150 лв. по-високи според от размера на домовете и потреблението. Това би означавало към 50% по-високи сметки от миналогодишните.

На фона на всичко поскъпващо, неустойчивостта и инфлацията по времето на служебните кабинети на Румен Радев, за българина се задават тежки зимни дни.

Семейството на Генка Дребчева от град Съединение избира отоплението на газ преди година. Тогава пресмятат, че то ще им излезе по-евтино от това на дърва, а е и по-чисто. От март месец цените обаче бележат непрекъснато нарастване, предава БТВ.

" Към 1 март цената е била 58 лв. на кубик. Към 1 август тя към този момент е 86-87 лв., към 1 септември - 94,50 лв., а към 1 октомври – нямам концепция, само че считам, че ще стигне 100 лв. ", разяснява Дребчева.

Компаниите - снабдители на газ оферират опция зимните по-високи сметки да се разпределят на равни вноски.

„ Да понижат идващите огромни вноски за отоплителния сезон - да ги трансферират през летния сезон, с цел да преживеем тази вълна. Тези, които са плащали приблизително 300 лв. предишния ноември, в този момент може да стигнат до 500-600 “, установи Александър Кожухаров, шеф на газова компания. Ако през миналата година семейство Дребчеви са платили 240 лв. отопление в най-студения месец, то през тази чакат двойно по-висока сметка. Газовите снабдители оферират на държавното управление да обмисли въвеждане на дотации както за бизнеса, по този начин и за битовите семейства на газ.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР