Сметки за ток бяха изпратени до жена цели осем години

...
Сметки за ток бяха изпратени до жена цели осем години
Коментари Харесай

Починала преди години жена се оказа с неплатена сметка за ток

Сметки за ток бяха изпратени до жена цели осем години след гибелта ѝ. Според фактурите употребяваната и неплатена сила е от предишното лято. Снахата на „ длъжницата ” посочи, че има и насъбрана рента по сметката. А от енергото са уверени, че по документи борчът е насъбран от покойницата. Дължимата сума е към 90 лв..

Мария Лалчева е умряла през 2016 година, сподели снаха ѝ. Подобно уведомително писмо фамилията ѝ получава за първи път. Жилището в село Мирково, в което старата жена е живяла до гибелта си, към този момент е продадено.

„ Новите притежатели са сменили партидите. Те нямат никакви проблеми със сметките, заплащат си ги постоянно ”, изясни снахата на починалата пред Нова.

Проверка демонстрира, че новите притежатели са сменили партидата на двуфазния ток в къщата, само че не и на трифазния. Именно тази остаряла партида се води на името на Мария Лалчева. Според данните на енергодружеството трифазен ток е употребен от новите жители на дома точно през лятото на 2023 година Те обаче отхвърлят това да е правилно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР