Сметка за 1 222 501,04 долара получи американец, който е

...
Сметка за 1 222 501,04 долара получи американец, който е
Коментари Харесай

Оздравял от COVID-19 получи сметка за $1,2 млн. за лечението

Сметка за 1 222 501,04 $ получи американец, който е оздравял от ковид, писа в. „ Сиатъл таймс “. 70-годишният мъж е бил на болнично лекуване в Сиатъл в продължение на два месеца. Той приет в болница в продължение на 62 дни, като на моменти положението му било извънредно тежко и бил на ръба на гибелта. Въпреки това Майкъл Флор се възвръща и при започване на май е изписан.

Малко по-късно получава и голямата сметка от болничното заведение. Фактурата разказва в детайли грижите, които са били полагани за лекуването му: 9 736 $ дневно за стаята в реанимация; близо 409 000 $ за превръщането й в стерилна стая за 42 дни; 82 000 $ за потребление на респиратор за механична вентилация в продължение на 29 дни и 100 000 $ за грижата „ финален късмет “, когато положението му с заплаха за живота е заело лекарите в продължение на два дни.

Пациентът Майкъл Флор има здравна осигуровка и не би трябвало да заплаща сметката за лекуването си, твърди в. „ Сиатъл таймс “.

- Рекордните 196 новозаразени с ковид в границите на последното денонощие регистрира Северна Македония , съобщи БГНЕС. Най-много инфектирани има в столицата Скопие - 90 души, а в Тетово са 45. Здравният министър Венко Филипче заяви, че нови 16 медицински сестри са сложени под карантина. Жертвите са 8. Броят на болните всеки ден се усилва в последните две седмици. Заразените в Северна Македония към този момент са 3895 души.

Заради огромния растеж на нови случаи на COVID-19 армията се е включила към напъните за тестване на популацията. Служители на Военния медицински център оказват помощ на на екипите на Центъра за публично здраве при вземането на проби.

- Турция също регистрира растеж на новите случаи на ковид. Новозаразените за денонощието са 1459, като ден по-рано позитивни проби са били 1194, сочат данните на здравното министерство, представени от осведомителните организации. Общият брой на болните от началото на експлоадирането на пандемията в страната е 176 677. Жертвите за последните 24 часа са 14 души, като от началото на пандемията в Турция са умряли 4792-ма.

Броят на инфектираните се усили съществено, откакто управляващите отстраниха рестриктивните мерки за пътешестване и голяма част от бизнеса възобнови работа при започване на месеца.

- Израел също регистрира забележителен растеж на нови случаи на ковид, писа в. „ Хаарец “. Заразата пламна още веднъж, откакто страната отвори учебните заведения, бизнеса заведения за хранене, питейни заведения, туристически атракции и други

173 учебни заведения и просветителни институции в страната са затворени, откакто 493-а възпитаници и учители дадоха холожителни проби за корованируса. Над 25 800 души от просветителната сфера сега са под карантина.

Премиерът Бенямиен Нетаняху не е инфектиран с COVID-19, макар че трима от охранителите му са заболели. Служител в резиденцията на президента Рувен Ривлин също е дал позитивен тест.

От началото на пандемията в Израел са регистрирани съвсем 19 000 инфектирани, а жертвите са 300 души.

- Голямо огнище на ковид избухна в администрацията на украинския президe нт Володимир Зеленски и в звеното, което дава отговор за защитата на властта, заяви електронното издание Strana.ua , като се базира на източници, близки до президента. Според информацията инфектирани с COVID-19 са министърът за реинтеграция на краткотрайно окупираните територии Алексей Резников и президентският консултант Руслан Демченко.

В петък двамата са били във френската столица Париж, където са имали среща със съветника по външнополитическите въпроси в Белия дом Еманюел Бон, отбелязва Strana.ua. Визитита им е била еднодневна, а направени проби за ковид след завърщането им били позитивни.

След като се появи информацията, че Демченко и Резников са инфектирани с ковид, от президентската администрацията оповестиха, че завърналата се от Париж делегация е с негативни проби за COVID-19. В известието категорично се акцентира, че администрацията на Зеленски съблюдава всички ограничения за сигурност: постоянно се мери температурата на служителите; носят се защитни маски и се съблюдава обществена отдалеченост, съобщи UNIAN.info. Освен това служителите постоянно си правели проби за ковид.

Малко преди този момент обаче президентът Володимир Зеленски беше сниман да нарушава ограниченията за сигурност – той и членове на екипът му са снимани без защитни маски и без да съблюдават отдалеченост в кафене в западния град Хмелницки. Държавният глава ще заплати санкция от 1250 $ за провинението.

Вчера пък стана ясно, че брачната половинка на Зеленския – Елена е инфектирана с ковид. Тя е в положително положение и карала болестта без нормалните признаци. Президентът разгласи, че ще бъде в „ частична изолираност “ в идващите 14 дни.

Заразените с COVID-19 в Украйна надвишават 30 500 души, като единствено в последното денонощие броят им се усили с рекордните 753-ма. Жертвите са 880.

Здравният министър Максим Степанов предизвести, че в случай че растежът на заболели продължава, то управляващите ще бъдат принудени да върнат ограничаващите ограничения.

- Гърция откри туристическия сезон с аудиенция на премиера Кириакос Мицотакис на популиярни остров Санторини , където инспектира здравните пунктове. За следващ път той акцентира, че най-големият приоритет е обезпечаването на безвредна отмора за туристите. " Гърция е подготвена да посрещне туристи това лято, като приоритет номер едно е тяхната сигурност и здраве ", съобщи Мицотакис. Международните полети от и до Гърция ще бъдат обновени на 15 юни. ърция ще прави проби за ковид на всички гости, които идват от летища, избрани като високорискови от Европейската организация за авиационна сигурност (EASA). Посетителите ще бъдат поставяни под карантина за период до 14 дни според от резултата от теста. Пътниците, които идват от всички останали летища, ще бъдат тествани за ковид на инцидентен принцип.

- Едва една четвърт от населението на северната италианска област Ломбардия има антитела против ковид , сочат данните от направени повече от 250 хиляди теста в най-засегнатия от болестта район в страната, оповестява локалните медии. Антитела са съумели да развият над 161 хиляди души или малко повече от 25% от хората. Сред 102 хиляди медицински служащи този индикатор възлиза на 12,6%.

На Ломбардия, която се смята за епицентър на местна зараза, породена от новия ковид, се падат една трета от над 236-те хиляди инфектирани в страната и половината от 34-те хиляди смъртни случая.

В най-тежко засегнатия град Бергамо серологичен разбор на девет хиляди поданици сподели, че 57% от тях имат антитела. Според кмета Джорджо Гори сред 35% и 45% от локалните хора са преболедували от ковид.

- Общият брой на инфектираните с ковид в световен мащаб е 7 786 048 души, а жертвите са 430 128, сочат настоящите данни на унимверситета " Джонс Хопкинс ". Съединени американски щати остават най-засегнатата страна от инфекцията с над 2 млн. заболели и повече от 115 хиляди умряли. Втора се подрежда Бразилия с повече от 850 болни от COVID-19 и над 42 хиляди смъртни случаи. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР