Смесването на дози от ваксините на „АстраЗенека“ и „Пфайзер“ увеличава

...
Смесването на дози от ваксините на „АстраЗенека“ и „Пфайзер“ увеличава
Коментари Харесай

До какви странични ефекти води комбинирането на „Пфайзер“ и „АстраЗенека“?

Смесването на дози от имунизациите на „ АстраЗенека “ и „ Пфайзер “ усилва страничните резултати на пациентите като отмалялост и главоболие. Това демонстрира изследване в ранна фаза, което към момента не може да откри каква е отбраната в резултат на комбинирането на двете ваксини , заяви Блумбърг.

Хората, които са получили първа доза от имунизацията на „ АстраЗенека “ и втора доза от тази на „ Пфайзер “ (четири седмици по-късно), оповестяват за по-краткотрайни странични резултати, множеството от които леки, оповестяват откриватели от Оксфордския университет в здравното списание The Lancet. Същите резултати са следени и в противоположния ред – първа доза с „ Пфайзер “, втора с „ АстраЗенека “.

Сигурността, че комбинирането на разнообразни типове ваксини е безвредно и дейно, ще улесни държавните управления да употребяват своите останали дози.

Във Франция на хората, които са получили първа доза ваксина „ АстраЗенека “, преди държавното управление да я ограничи за по-възрастните пациенти, се предлага имунизацията, създадена от Пфайзер/Бионтех за втората им инжекция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР