Сменят шефа на Университетската болница по онкология д-р Стефан Константинов.

...
Сменят шефа на Университетската болница по онкология д-р Стефан Константинов.
Коментари Харесай

Сменят шефа на онкологията в София

Сменят шефа на Университетската болница по онкология доктор Стефан Константинов. За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на УСБАЛО до провеждането на конкурс е назначен проф. Панайот Куртев, заяви здравното министерство .

Малко преди от Министерство на здравеопазването да осведомят за промяната от болничното заведение изпратиха известие за брифинг на следващия ден, на който ще бъде изработен доклад за четирите години ръководство на доктор Стефан Константинов.

По постъпили сигнали в Министерството на здравеопазването е направило инспекция в болничното заведение. Проверяващите са установили нарушавания, неприлагане на системата за двоен автограф в 4 от общо 11 тествани контракта.

Сред нарушаванията са , че изпълнителният шеф на лечебното заведение не е свикал общото заседание за избор на нов Научен съвет след приключване на избрания мандат. Установено е, че дейности са подхванати в края на месец януари т. година - близо 10 години след избора на предходния състав на Съвета. В интервала септември 2017 година - декември 2021 година не са провеждани състезания за заемане на академична служба " помощник ", " основен помощник " и " доцент ".

От Министерство на здравеопазването оповестяват, че осъществената през месец април т. година инспекция на ИАМН в лечебното заведение установи противоречие сред Правилника на болничното заведение и разрешението за реализиране на лечебна активност - в Правилника за устройството, активността и вътрешния ред на УСБАЛО не са регламентирани структурата и активността на Отделение по гръдна хирургия, Отделение по хирургия на гърда, Отделение по оперативна гинекология и Отделение по консервативна гинекология, което съставлява нарушаване.
 И Сербезова праща плана за Детската болница на прокуратурата
И Сербезова праща плана за Детската болница на прокуратурата

Съществени пропуски в работа на сдружението са открити от Вътрешния одит на Министерство на здравеопазването

Проверката откри, че в УСБАЛО е одобрен " Ценоразпис на медицинските услуги по избор на пациенти и в допълнение поискани услуги, свързани с оказването на здравна помощ, които се заплащат по цени, избрани от УСБАЛО ЕАД, при съблюдаване на условията на Наредбата ". С определянето на разнообразни цени за в допълнение поисканата услуга " избор на лекар/екип от медицински експерти " според от типа на клиничната пътека и сложността и/или продължителността на операцията, интервенцията/дейността, която ще бъде осъществена на пациента, е осъществено нарушаване за реализиране правото на достъп до здравна помощ. Съгласно Наредбата не е възможно определянето на разнообразни цени за избор на лекар/екип според от сложността и/или продължителността на съответната активност.

За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на лечебното заведение до провеждането на конкурс е назначен проф. Панайот Куртев.

Проф. Куртев е приключил Медицинската академия в София. Има добити специалности по хирургия и онкология. Той е и магистър по здравен мениджмънт. От 2008 година до 2014 година е шеф на Отделението по колопроктология към СБАЛО. В продължение на години е бил шеф на хирургичната клиника на лечебното заведение. В интервала 2010 година - 2018 година е изпълнявал длъжността зам.-директор по лечебната активност на СБАЛО. Проф. Куртев има голям брой научни изявления.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР