Смениха директора на Национална агенция Разузнаване на заседанието на служебния

...
Смениха директора на Национална агенция Разузнаване на заседанието на служебния
Коментари Харесай

Кабинетът смени шефа на Разузнаването“

Смениха шефа на Национална организация " Разузнаване " на съвещанието на служебния кабинет " Янев ". Новината заяви след съвещанието представителят Антон Кутев.

Днес се взе решение Атанас Атанасов, началник на Държавна организация разузнаване да бъде освободен на съображение член 98. Министерски съвет предлага да бъде публикуван декрет за освобождението му, заяви Кутев.

Това се прави в подтекста на нуждата да се подсигурява устойчивостта на системата на националната сигурност на страната . Под неговото управление не е спазвана презумпцията за политическа индиферентност и безпристрастност, налице е нарушение на правилото при даване на информация на президента, изясни претекстовете той.

Издадено е разпореждане Антоан Гечев да бъде назначен за ръководител на държавна организация Разузнаване .

И още - според член 8, алинея 2 от Закона за държавна организация Национална сигурност за зам.-председател на ДАНС за период за 5 година от 28 май 2021 година Недялко Недялков е предварително освободен, в тази връзка с писмо от 15 юни 2021 година е постъпило предложение за установяване на Станислав Станчев за зам.-председател, който да приключи стартирания мандат до 23 юли 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР