Смела израелска жена беше приветствана като герой, след като спаси

...
Смела израелска жена беше приветствана като герой, след като спаси
Коментари Харесай

Израелска героиня спаси цяло селище, изби 25 терористи на Хамас в кървава престрелка

Смела израелска жена беше приветствана като воин, откакто избави цялата си община от кръвожадните терористи на Хамас, написа в. " Сън ", представен от " Блиц ".

 

Инбар Либерман оказа помощ за координирането на отбранителните ограничения за ликвидирането на две дузини бойци на Хамас, които нахлули  в кибуца на Нир Ам, единствено на една миля от обсадената Ивица Газа.

 

След като детонациите избухнали рано в събота, когато Хамас отприщи изненадваща атака срещу Израел, 26-годишната Инбар не останала с скръстени ръце, а почнала незабавно да работи, с цел да отбрани себе си и своите съседи - тя трескаво почнала да раздава оръжие на бранителите.

 

В дребният град със 700 души население имало само 12-членен екип за сигурност в подготвеност, управителен от младата Инбар.

 

Инбар бързо въоръжила 12-те доброволци от защитата и ги поставила на стратегически позиции в дребния кибуц.

 

Смелата млада жена умъртвила сама петима членове на Хамас, а събратята ѝ по оръжие ликвидирали още над 20 по време на четиричасовата блокада.

 

Един гражданин на Нир Ам, Илит Паз, описа пред " Израел Хайом " за решителните дейности на Инбар: „ Беше необикновено. Съпругът ми беше част от аварийна единица, която работеше за попречване на повече жертви.

 

Те са чули изстрелите и са се свързали сами с други членове на аварийна част и с Инбар. Казано им е било да са нащрек. Но Инбар взела решение да не чака и да работи превантивно. Всъщност фактът, че го направиха рано, предотврати десетки жертви. “

 

Maariv Daily възхвалява дейностите й: „ Когато всичко свърши, тази жена ще получи премията на Израел.

 

„ Историята на нейния подвиг е история, която ще остане в израелската история за генерации наред. “

 

Благодарение на решителните дейности на Инбар, нейният кибуц остана съвсем незасегнат - само че прилежащите общности нямаха този шанс.

Твърди се, че в един град терористите на Хамас са избили минимум 40 бебета и деца.

 

Израелски бойци откриха подиуми на немислим смут в Кфар Аза - село покрай границата с Газа, което беше завладяно за два дни от бойците на Хамас.

 

Това идва на фона на опасения, че Близкият изток е на ръба на тотална война, тъй като залп от ракети бе изстрел от Ливан и Сирия към Израел.

 

До момента над 2000 са загиналите в кървавия спор, а Израел се закле да изравни Газа със земята.

 

Силите за защита на Израел нанесоха 250 въздушни удара единствено за един час рано в сряда по цели в Ивицата Газа, съобщи Fox News.

 

Представител на израелската защита сподели пред Channel 13 News, че Газа ще се трансформира в " палатков град ", откакто бойците на Хамас пробиха граничната ограда и нахлуха в южната част на страната през уикенда.

 

Израел блокира влизането на храни, горива и медикаменти в Газа в отговор на кървавото навлизане на Хамас в Израел - за което се счита, че Иран е оказал помощ. 

 

Това идва откакто локалните медии демонстрираха, че Израел в действителност е бил предизвестен за офанзивата на Хамас от египетското разузнаване.

 

Кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху отхвърли да е знаел авансово за офанзивата, която беше  наречена „ цялостен неуспех на разузнаването “ .

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР