Смъртта на трима членове на екипажа на руски свръхзвуков бомбардировач

...
Смъртта на трима членове на екипажа на руски свръхзвуков бомбардировач
Коментари Харесай

В Русия екипаж на свръхзвуков бомбардировач се катапултирал при излитане, трима загинали

Смъртта на трима членове на екипажа на съветски свръхзвуков бомбардировач Ту-22М3, която стана на 23 март на летище „ Шайковка ” край Калуга, наподобява освен непредвидена, само че и ненапълно странна, смята svpressa.ru.
Министерството на защитата доста бързо направи изказване, че „ по време на плануваната подготовка на земята за полета е зародила ненормална работа на системата за изхвърляне “. В същото време беше озвучена и версия, че спешна обстановка е зародила при политане - по време на усилването или обособяване на самолета от земята - само че по-късно е изключена.
Какво би могло да се случи на военното летище Шайковка в региона на Калуга, където е основан 52-ри гвардейски тежко-бомбардировъчен полк, който включва самолети Ту-95МС и Ту-22М3? Командирът на полка полковник Белослюдсев също бил на борда на самолета като инструктор и затова се намирал на дясната седалка за втория водач. Само на лявата командирска седалка е конфигуриран бутон за общо катапултиране, другите членове на екипажа имат лични бутони.
За отбелязване е, че съставът на този екипаж е минал през Сирия и има добра натренираност.
Важно е да се означи, че всички нови избавителни системи работят безотказно при катапултиране на земята и самолетът е имобилен. За да загинат трима, най-вероятно парашутните ремъци не са сложени и пристегнати. Но това не е неприемливо, в случай че като моторите към този момент са работели.
Всичко това са единствено хипотези. След като един от екипажа е оживял, той ще хвърли светлина за злополуката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР