Смъртта на 49-годишния лекар от столичната Спешна помощ, който загуби

...
Смъртта на 49-годишния лекар от столичната Спешна помощ, който загуби
Коментари Харесай

Приятел на починалия д-р Стамов: Има запис, че колеги са му отказали линейка

Смъртта на 49-годишния доктор от столичната Спешна помощ, който загуби живота си от зараза с ковид повдига доста въпроси.

Негов непосредствен другар и доктор – доктор Робърт Михов, описа в „ 120 минути “, че доктор Стамов е откликнал на случая без информация, че отива при възпален и без нужната защитна екипировка.
След заразяване с COVID-19: Д-р Стамов е умрял часове, откакто е бил приет в болница Говорителят на ЦСМП-София изясни, че медикът е бил физически здрав и е спортувал постоянно
Според доктор Михов неговият другар и сътрудник му се обадил на 21 юни и му споделил за тревожни признаци. „ Питаше ме съществено ли е това “, спомня си българският доктор, който работи в Лийдс.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Това, което доктор Стамов ми показа ден или два, откакто е бил при тежко болен пациент, който почива в същия ден. Той е бил пациент с доста бързо развил се ковид, 55-годишен човек. Той не е бил осведомен и е изпратен без никакво защитно облекло, никакви защитни средства. Това се възмущаваше. Как мжоже да ни пзратят, без защитна екипировка. И в действителност това, което виждате, той се надяваше като се оправи да подаде молба. Лично ми е казвал, че в случай че има опция и по правосъден път тръгнал “, описа Михов.

В един от записите на техните диалози се чува по какъв начин доктор Стамов споделя: Чакам сътрудника да ме закара. Ще му дам 20 лв.. Отказаха ми сътрудниците ми, кола за спешна помощ да ме закара до там с температура и с всякаква симптоматика “.

„ Помолил е сътрудниците да го закарат да бъде тестван. на идващия деб пробата излиза позитивен. Беше самичък, нямаше кой да го закара, по тази причина е помолил клегите да го тестват. И доколкото знам е отказано. 1450 Негови сътрудници са се изказвали, че това е елементарна простуда. Не знам за какво по този начин са отказали “, сподели доктор Михов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР