Смъртността от коронавирусна инфекция намалява във високопланинските райони, гласи заключение

...
Смъртността от коронавирусна инфекция намалява във високопланинските райони, гласи заключение
Коментари Харесай

Опит от Боливия: Ако живееш по-високо в планината, по-рядко умираш от коронавирус

Смъртността от коронавирусна зараза понижава във високопланинските региони, гласи умозаключение на боливийски учени. За изследването заяви началникът на отдела по епидемиология към здравното министерство на страната Фреди Армижо, съобщи БГНЕС.

" В резултат на проучването, което организирахме с Главната дирекция по епидемиология, установихме, че високата надморска височина служи като предпазен фактор, когато става въпрос за смъртност от COVID-19. Ще публикуваме резултатите от тази работа в авторитетно здравно издание напълно скоро ", написа Армижо на страницата на боливийското министерство на опазването на здравето във Facebook.
 Професор от Българска академия на науките: Ако вълната продължи да нараства, може да стигнем до 1000 умряли дневно Професор от Българска академия на науките: Ако вълната продължи да нараства, може да стигнем до 1000 умряли дневно
Можеше обществото да послуша учените и лекарите и да стартира имунизационната акция доста по-рано. Традиционно сме били образована на...

Служителят не даде детайлности за изследването. Почти 30% от територията на Боливия се намира на платото Алтиплано, със междинна височина от съвсем 4000 метра над морското ниво.

От началото на пандемията повече от 510 000 души са инфектирани с ковид в Боливия, а над 18 000 са умряли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР