Смъртните случаи при катастрофи в столицата са се увеличили с

...
Смъртните случаи при катастрофи в столицата са се увеличили с
Коментари Харесай

С почти 50% са се увеличили загиналите при катастрофи в София

Смъртните случаи при произшествия в столицата са се нараснали с съвсем 50%, заяви сдружението " Спаси София ". То извади данните за последните 4 години. Според тях, след лекия спад от 12% пред 2017 година, има наклонност за увеличение. През 2018-а растежът на починалите при автопроизшествия на територията на София е 37%, а за 2019-а - с нови 47%, като броя доближава 75 починали индивида.

Според " Спаси София " това може да се усъвършенства, в случай че в столицата бъдат взети ограничения, които се ползват в разнообразни градове от Европа. У нас, съгласно сдружението, контролните органи се заключават в повдигнати пешеходни пътеки, без да се ползват други ограничения - нито за инфраструктурата, нито за дисциплиниране на водачите.

Ето какво пишат от " Спаси София " (без редакторска намеса): 

" Загиналите в произшествия по софийските улици нарастват с 50% единствено за една година. Данните са стряскащи – починалите се усилват от 37 през 2017 година до 75 през 2019 година Такъв фрапантен растеж е доказателство, че институциите бездействат - КАТ и Столичната община се задвижват единствено след смъртоносни произшествия. Те са се отказали да дисциплинират недобросъвестните водачи и да взимат превантивни ограничения във връзка с инфраструктурата. Универсалното решение за Общината е построяването на повдигнати пешеходни пътеки, което не всеки път е положително решение.
Мерките, които могат да подобрят пътната сигурност, към този момент са сполучливо тествани в други европейски градове:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР