Смъртните случаи от Covid-19, регистрирани в Испания по време на

...
Смъртните случаи от Covid-19, регистрирани в Испания по време на
Коментари Харесай

Починалите от Covid-19 в шестата вълна на пандемията в Испания са повече от тези в четвъртата и петата

Смъртните случаи от Covid-19, регистрирани в Испания по време на шестата вълна на пандемията, към този момент надвишават тези от предходните две талази.

Последните данни, оповестени от Министерството на здравеопазването, демонстрират, че от 14 октомври, когато стартира шестата вълна до момента са умряли 9126 души, което покачва общия брой на смъртните случаи до 95 995.

Най-смъртоносна е първата вълна на пандемията с над 28 000 умряли, следва я третата с повече от 26 000, втората с близо 18 000 и в този момент шестата.

Въпреки че пикът ѝ бе доближат в края на януари тази година и броят на новозаразените продължава да спада, смъртните случаи към момента се усилват поради инкубационния интервал на болестта и по-дългия престой в интензивните отделения.

Омикрон разновидността докара до внезапен скок в броя на заболелите в шестата вълна, който е четири пъти по-висок от петата и 10 пъти повече от четвъртата. Министерството на здравеопазването е записало 10 673 000 случая на болни от Covid 19 от началото на пандемията, от които повече от половината, 5,6 милиона, са в шестата вълна.

Голямата разлика е, че когато стартира тази вълна имунизираните бяха повече от 80% от популацията над 12 години, което понижи и % на приетите в болница и умрелите, по отношение на инфектираните.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР