Смартфоните на Samsung носят все по-голям дял на компанията от

...
Смартфоните на Samsung носят все по-голям дял на компанията от
Коментари Харесай

Samsung догонва Apple в печалбата от смартфони


Смартфоните на Samsung носят все по-голям дял на компанията от общата облага на пазара
(снимка: CC0 Public Domain)

Флагманските смарт телефони от висок клас със сгъваеми екрани, както и моделите с поддръжка на мобилни мрежи от пето потомство (5G), помогнаха на Samsung да усили каузи си в световните доходи от смарт телефони, сочат данни на изследователската компания Strategy Analytics.

Експертите пресмятат, че през третото тримесечие на 2020 година е получила 32,6% от облагите на международния пазар за смарт телефони, което е най-хубавото достижение на южнокорейския снабдител през последните шест години. По-висок резултат е регистриран през второто тримесечие на 2014 година, когато делът на Samsung доближава 37,9%.
още по тематиката
Анализаторите обръщат внимание и на доста нарастване на резултата на Samsung по отношение на предходното тримесечие и на годишна база. Според Strategy Analytics през април-юни 2020 година делът на Samsung в световните доходи от смарт телефони е бил 13,8%, по отношение на 18,8% година по-рано.

В същото време Apple, която се счита за водач в промишлеността на смарт телефони във връзка с рентабилността,. През последното тримесечие на Apple се падат 60,5% от общите облаги, по отношение на 66,9% за интервала юли-септември 2019 година и 79% за април-юни 2020 година

Значително по-високият дял на облагите на Apple се дължи на тактиката ѝ да се концентрира върху първокласни смарт телефони, споделят наблюдаващите на пазара. През 2018 година на се падаха 77,9% от облагите от смарт телефони в международен мащаб, а през 2019 година – 75%.

Статистиката на Strategy Analytics също демонстрира, че във връзка с приходите от смарт телефони понижава – единствено няколко % към този момент разделят двете компании. През третото тримесечие на 2020 година моделите на Samsung заемат 22,6% от общите доходи, до момента в който устройствата на Apple имат 29,5%.

За съпоставяне, през април-юни 2020 година делът на Apple в международните пeчалби от продажби на смарт телефони доближи 35%, до момента в който 17,3%. Година по-рано пазарните дялове на двете компании бяха надлежно 33,8% и 20,2%.

В същото време Samsung остава най-големият производител на смарт телефони по брой продадени устройства. През третото тримесечие на 2020 година южнокорейският колос е доставил 21,9% от общия брой смарт телефони на международния пазар. Huawei има дял от 14,1%, а Xiaomi е доставила 12,7% от всички смарт телефони, (11,9%).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР