Служителят, пожелал анонимност, заяви, че комуникирането означава, че въпреки че

...
Служителят, пожелал анонимност, заяви, че комуникирането означава, че въпреки че
Коментари Харесай

САЩ: Открихме как да убедим Китай и Турция за санкциите срещу Русия

Служителят, поискал анонимност, съобщи, че комуникирането значи, че макар че Китай и Русия са изпратили сигнали за партньорство без ограничавания, Съединени американски щати не са видели Пекин все още да дава на Русия материална поддръжка в мащаб, който би бил от голяма важност в това отношение.

 

В резултат на това Русия към момента се концентрира върху поддръжката от Северна Корея и Иран, сподели служителят.

 

Съединените щати и техните съдружници, в това число Европейският съюз и Обединеното кралство, постановиха наказания на Русия след нахлуването в Украйна преди повече от година и продължиха да усилват натиска. Напоследък Вашингтон стартира напън за битка с избягването и заобикалянето на глобите.

 

Подходът на Вашингтон към Китай до момента беше да комуникира непосредствено с Пекин и страните по света по отношение на рисковете от даването на материална поддръжка на Русия, сподели служителят. Въпреки че пътуванията на американски чиновници до Китай са лимитирани, европейските им сътрудници са в дейна връзка и са на визити, сподели служителят.

 

Отношенията на Съединени американски щати с Китай са в това, което някои анализатори виждат като най-ниската точка, откогато Вашингтон възстановява връзките през 1979 година и трансферира дипломатическото признание за представители на страната от управляващите в Тайпе към тези в Пекин. Съединените щати показаха угриженост по-рано тази година, че Китай обмисля да даде смъртоносна поддръжка на Русия.

 

Съединени американски щати предизвестяват страните по света, че са подготвени да подхващат дейности против компании и лица във всяка пълномощия, които дават материална поддръжка на Русия за нейните военни старания в Украйна, сподели служителят.

 

Високопоставени стопански чиновници на Съединени американски щати ще пътуват в чужбина този месец, с цел да беседват с редица страни и техния бизнес по отношение на продължаващия риск от даване на материална поддръжка на Русия, сподели служителят.

 

Брайън Нелсън, заместник-секретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване, ще пътува до Швейцария, Италия, Австрия и Германия, сподели втори почитан чиновник на Министерството на финансите.
Елизабет Розенберг, асистент секретар по въпросите на финансирането на тероризма и финансовите закононарушения, ще пътува до Казахстан и Киргизстан.

 

На пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка идната седмица Съединените щати ще дават благоприятни условия за сътрудниците и бизнеса да се срещнат с висши чиновници на разузнаването на Съединени американски щати, с цел да получат информация за това по какъв начин Русия употребява своята военна разследваща организация ГРУ и Федералната работа за сигурност (ФСБ), с цел да се опитат да избегнат глобите и контрола върху износа.

 

По-рано през днешния ден Джеймс О`Брайън, началник на Службата за съгласуваност на глобите към Държавния департамент на Съединени американски щати, сподели пред " Ройтерс ", че турските публични лица са били " доста ясни ", че посредством разнообразни управляващи и организации са въвели възбрана за реекспорт на глобени артикули за Русия.

Турция се съгласи да спре преноса на глобени западни артикули към Русия след напън от страна на Г-7, сподели О`Брайън, като предизвести, че Вашингтон ще следи данните за търговия на Анкара с Москва в очакване на спад.

 

Но Вашингтон към момента не е видял резултата от смяната, добави О`Брайън, който бе в България преди седмици по отношение на следващата вълна наказания на Съединени американски щати против български политици, някогашни министри и висши чиновници.

 

" Ще ни отнеме известно време, с цел да го забележим, само че ще гледаме данните за търговията от март и април и ще чакаме тази търговия да спадне фрапантно ", сподели О`Брайън. " Говорим за числата. Това е всичко, което ме интересува. "

 

Съединените щати и техните съдружници постановиха необятни наказания на Русия след нахлуването й в Украйна, само че каналите за доставка останаха отворени от черноморската съседка Турция и други търговски центрове, в това число Хонконг, напомня " Ройтерс ".

Турското държавно управление връчи на фирмите лист със неразрешени задгранични артикули и ги инструктира да не ги трансферират в Русия от 1 март, заяви Асоциацията на експортьорите на черни и цветни метали в Истанбул предишния месец.

Съединени американски щати: Намерихме по какъв начин да убеждаваме Китай и Турция за глобите против Русия

Промяната идва, откакто Вашингтон и други членове на групата Г-7 от богати страни работиха, с цел да убедят трети страни да лимитират продажбите на артикули, които Русия може да употребява наново на бойното поле.

 

Няколко високопоставени чиновници на Съединени американски щати, в това число заместник-министъра на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо, са пътували до Турция след нашествието и са отправили предизвестия към турските компании и банки да ползват американски ограничавания против Русия.

 

О`Брайън сподели, че Казахстан също е оповестил политика за обзор и идентифициране на търговията, която може да нарушава глобите, добавяйки, че Вашингтон чака да види усъвършенствания и там.

Обединените арабски емирства също споделиха, че ще прегледат търговията си с Русия, само че не са се заели да подхващат дейности, сподели О`Брайън. По-рано Вашингтон съобщи, че има " едва съблюдаване на глобите " в Обединените арабски емирства.

" Изясняваме, че това е доста висок приоритет за Г-7 - Русия употребява тези артикули за произвеждане на оръжия ", сподели О`Брайън. Той добави, че защото продуктите в последна сметка са предопределени за съветската войска, всеки, обвързван с транзакциите в ОАЕ, може да наруши глобите.

" Така че те играят на рулетка с бъдещето на своя бизнес, в случай че продължат да поддържат тази търговия. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР