Служителка по киберсигурността на Белия дом ще се срещне тази

...
Служителка по киберсигурността на Белия дом ще се срещне тази
Коментари Харесай

Белият дом ще обсъди украинската киберсигурност с европейски съюзници

Служителка по киберсигурността на Белия дом ще се срещне тази седмица с европейски представители, с цел да разиска опасността за хакерски атаки против Украйна от Русия, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация от Белия дом.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 148
Ан Нюбъргър, съветничка по киберсигурността на Белия дом, ще се срещне със чиновници от Европейски Съюз и НАТО в Брюксел през днешния ден, с цел да разиска " въздържане, спиране и отговаряне на по-нататъшна съветска експанзия против Украйна ", заяви Белият дом. След това Нюбъргър ще отпътува за Варшава и ще се срещне със чиновници от Полша и балтийските страни. По време на визитата на съветничката ще се проведат полемики със съдружници от източния фланг на НАТО и виртуални срещи с немски и френски чиновници за подготовка за отговор на хакерски атаки и поддръжка на Украйна.

Посещението се реализира след масирана хакерска атака, която порази държавни уеб сайтове в средата на януари. След следствие на офанзивата Киев разгласи, че счита, че зад офанзивата стои хакерска група, обвързвана с беларуското разузнаване и тя е употребила злотворен програмен продукт сходен на този, употребен от група, обвързвана с съветското разузнаване.

Русия е струпала повече от 100 000 военни по границата с Украйна, което подклажда страхове, че може да избухне война. Въпреки че Русия отхвърля да възнамерява инвазия, тя изисква широкообхватни гаранции за сигурността, в това число заричане Украйна в никакъв случай да не бъде призната в НАТО, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 148  Руски военни наемници се трансферират от Африка към Украйна? Руски военни наемници се трансферират от Африка към Украйна?  Русия дава обещание бистрота при военно обучение с Беларус Русия дава обещание бистрота при военно обучение с Беларус  Не сме цел. Не сме ли…? Не сме цел. Не сме ли…?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР