Служителите в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства

...
Служителите в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства
Коментари Харесай

Бойко Рашков категоричен: Има нерегламентирано подслушване на политици

Служителите в Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства са затруднени в работата си, тъй като нямат право да се срещнат с резултата от употребяваните СРС-та, съобщи в предаването „ Неделя 150 " по „ Хоризонт " шефът на бюрото Бойко Рашков.
Работещите в институцията съгласно Рашков, са "поставени в по-неблагоприятно състояние от обвинените и подсъдимите ", които могат да се срещнат с тези резултати. Причината е заповед на основния прокурор, с която се не разрешава членовете на бюрото да се срещат с материалните доказателства. На база на тази заповед ДАНС също им отхвърля достъп в 3 случая. Рашков счита, че казусът може да се реши, посредством основаването на самостоятелна от основния прокурор анкетна комисия, която да обясни дали не се прикрива незаконна активност с хилядите позволени и неприложени подслушвания.
„ В момента не сме сигурни дали са приложени тези начини или не са приложени. Ако не са приложени, не се ли прикрива нечия незаконна активност? ", запита риторично шефът на Бюрото.
Рашков сподели, че евентуално ще се обърне към премиера Бойко Борисов за решение на поставените от него проблеми.
„ Опитах лятото да направя това, само че той не откри време да се срещнем. Може би някои от нещата в този момент нямаше да получат гласност при негова интервенция, само че по този начин са решили, по този начин са постъпили ".
Той е подготвил и заявления до Народното събрание, а се кани да се обърне и към президента.
„ Рашков дефинира като погрешни изказванията, че има над 8000 позволения за приложимост на СРС, които не са били приложени, тъй като проследяваните лица имали повече от един телефон, само че не ги употребявали. Разрешенията за приложимост на СРС-та, подписани от арбитър, са наложителни за осъществяване, изясни той и опроверга изказванието на основния прокурор Сотир Цацаров, че не е имало случаи на подслушвани магистрати.
„ Може би щеше да бъде по-конкретно, в случай че съвещанието на Народно събрание фактически беше закрито. Тогава бих могъл да изтъквам. Тогава, действително, присъединяване на основния прокурор нямаше да се изчерпи с три "не "-та: "Няма политици, няма магистрати, няма публицисти ". В самия отчет, в случай че някой беше прочел, има един абзац, който споделя: "Петима души са били подслушвани непозволено, от които четирима магистрати ". С това отговора по въпроса "магистрати " щеше да се изчерпи ", съобщи шефът на Бюрото за СРС-тата и без значение от отчета добави:
"Има нерегламентирано подслушвани политици ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР