Служителите в горското стопанство искат възстановяване на ранга на националното

...
Служителите в горското стопанство искат възстановяване на ранга на националното
Коментари Харесай

Горските поискаха самостоятелно министерство в седмицата на гората

Служителите в горското стопанство желаят възобновяване на ранга на националното горско ведомство - Държавната организация по горите, подчинена директно на заместител министър-председател, или основаване на Министерство на горите и горската индустрия.

Това се споделя в послание на Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата индустрия към КНСБ. То е оповестено във връзка на честването на Седмицата на гората и на професионалния празник на работещите в горите и горската индустрия.

Председателят на федерацията инж. Петър Абрашев насочи апел за основаване на условия за развиване на големия капацитет на горските територии в интерес на всички притежатели.

По думите му това е обвързвано с развиването на зелената стопанска система, действието на единно, сложно и многофункционално горско стопанство, привличане на вложения, откриване на нови работни места и основаване на занаят в планинските и полупланинските региони, развиване на горскостопанската инфраструктура, дейна предприемаческа активност и по-големи доходи в държавния бюджет.

Според федерацията националният горски бранш, горската благосъстоятелност и горското стопанство на България са в перманентна рецесия, трайно подценявани и безскрупулно експлоатирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР