Служителите, отказващи да се ваксинират срещу COVID-19 в региони, където

...
Служителите, отказващи да се ваксинират срещу COVID-19 в региони, където
Коментари Харесай

Служители, отказващи ваксина, ще бъдат изпращани в неплатен отпуск

Служителите, отказващи да се имунизират против COVID-19 в райони, където това е наложително, могат да бъдат изпращани в неплатен отпуск. Това разгласи съветският министър на труда и обществената отбрана Антон Котяков на фона на галопираща зараза и мудна имунизационна акция, съобщи Франс прес.

" Ако здравните управляващи в даден район създадат имунизацията наложителна за избрани категории служащи, неимунизиран чиновник може да бъде освободен ", е споделил Котяков пред съветски медии през вчерашния ден. Изказването му е препечатано от проправителствения канал Телеграм и представено от Агенция Франс Прес.

По думите му тяхното премахване от служба ще продължи, до момента в който е годно постановлението за наложителна имунизация. Изправени пред скок на случаите, тази седмица Москва и покрайнината първи в Русия направиха имунизацията наложителна за служащите в бранша на услугите. Оттогава още седем общини, в това число Санкт Петербург и неговият регион, са взели сходни ограничения, съгласно съветските медии, заяви NOVA.

След два поредни дни на черни върхове, Москва записва през вчерашния ден лек спад до 8305 случая за миналите 24 часа. Това към момента е много над нивото отпреди повече от две седмици, когато случаите бяха към 3000 на денонощие. Властите настояват, че това огнище се дължи на разновидността Делта, тръгнал от Индия, който визира близо 90 % от новите пациенти, съгласно кмета Сергей Собянин. Междувременно в Санкт Петербург броят на новите случаи надвиши 1000 за 24 часа за първи път от края на февруари. На национално равнище Русия регистрира 17 611 новозаразени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР