Служителите от системата на МВР във Варна излизат отново на

...
Служителите от системата на МВР във Варна излизат отново на
Коментари Харесай

Служители от системата на МВР излизат на протест във Варна

Служителите от системата на Министерство на вътрешните работи във Варна излизат още веднъж на митинг, напомня Varna24.bg

Полицаи, пожарникари и чиновниците в затвора в морската столица ще поддържа националния митинг и ще излязат пред постройката на пожарната в морската столица през днешния ден от 18.30 часа. 

Както медията ни осведоми, служители на реда и надзиратели от цялата страна стартират нова вълна от митинги с претенции за нарастване на заплатите с 25% и действителни промени в бранш “Сигурност ". Това оповестиха от най-големите им профсъюзни организации - Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Синдикатът на чиновниците в пандизите в България.

От двете централи припомниха, че организациите им се намират “в положение на митинг " от 20 февруари. В последните 3 месеца са били провеждани публични срещи в друг формат, без от синдикатите да получат приемлив отговор от представители на ръководещата Четворна коалиция. Нещо повече - на 27 април профсъюзните водачи са поканили народните представители от четирите партии на властта - “Продължаваме смяната ", Българска социалистическа партия, “Има подобен народ " и “Демократична България ", с цел да обсъдят въпроси, свързани с осъществяването на така наречен Програма за ръководство на страната. До момента нито един народен представител от болшинството не си е направил труда да отговори на чиновниците от Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването.

“Категорично се противопоставяме на неналичието на изясненост в политиката по приходите в бранша и почналите фраг­ментарни структурни промени без отчитане на бележките и предложенията ни ".

" Възмутени сме от тиражирани посредством медиите лъжливи изказвания на представители на ръководещата коалиция, свързани с позицията на нашите организации по проблематични въпроси ", обвяват от синдикатите.

Първият стадий от митинга беше алегоричен и служителите на реда и надзирателите бяха  призовани да се явяват на работа и да извършват отговорностите си, като сложат на униформите си значки и лентички.

Вторият стадий е разгласен за 3 юни, когато след края или преди началото на работното време или в обедната отмора униформените и цивилните излязат на безмълвни митинги пред постройките на полицейските ръководства или пандизите, в които работят.

За 12 юни е разгласен Национален протест митинг в центъра на София, на който са поканени освен служителите на реда и надзирателите, само че и всички български жители, за които не е безразлично положението на бранш “Сигурност ".

Протестът ще обхване 18 града на страната.

Протестите ще се проведат пред съответните здания на Министерството на правораздаването по месторабота под надпис " Продължаваме митинга " и няма да попречват по никакъв метод работата на структури и звена, в които се организират, декларират от синдиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР