Служителите на Росатом и техните местни сътрудници, които са подписали

...
Служителите на Росатом и техните местни сътрудници, които са подписали
Коментари Харесай

Росатом напуска Запорожката АЕЦ, даде указания при авария да бъде обвинена Украйна

Служителите на " Росатом " и техните локални сътрудници, които са подписали контракти с окупаторите, напущат Запорожката атомнуа електроцентрала, заяви Униан с позоваване на Главното ръководство на разузнаването към Министерството на защитата на Украйна. Уточнява се, че срокът за изтеглянето на личния състав е 5 юни.

Сред първите, които са напуснали централата, са трима чиновници на " Росатом ", които са управлявали дейностите на руснаците.

" Препоръки за евакуация са получили и украинските чиновници, които са подписали контракти с " Росатом ". Според получените инструкции, те би трябвало да отпътуват до 5 юли. Желателната посока е територията на окупирирания Крим. " - оповестяват от разузнаването.

От ГУР допълват, че на територията на централата и в прилежащия град Енергодар се вижда последователно понижаване на военните патрули.

" На личния състав, който остава в централата, е обещано напътствие " при положение на всевъзможни спешни обстановки да се упреква Украйна ", се споделя още в известието.

Припомняме, след взривяването на Каховската Водноелектрическа централа, в Украйна и в интернационалната общественост бяха отправени предизвестия, че окупаторите евентуално приготвят терористичен акт в Запорожката АЕЦ – там също за заложени експлозиви. МААЕ по този начин и не съумя да сложи обстановката в централата под надзор.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР