Служителите на "Дойче банк", които отговарят за кредитирането на американския

...
Служителите на "Дойче банк", които отговарят за кредитирането на американския
Коментари Харесай

Личните банкери на Тръмп напускат Дойче банк

Служителите на "Дойче банк ", които дават отговор за кредитирането на американския президент Доналд Тръмп и на неговия шурей Джаред Къшнър, са подали оставка, заяви немският банков водач на 22 декември. В публично изказване банковият представител Даниел Хънтър осведоми, че "Розмари Враблич и Доминик Скалци са внесли молбите си да изоставен в края на годината, които са били признати от банката ".

Госпожа Враблич - ръководещ шеф и старши банкер в банковото отделение за ръководство на персонални положения, е била довереният човек в компанията шапка на президента - "Тръмп организейшън ". Именно дамата е привлякла за клиент Тръмп, макар историята му на голям брой банкрути, и е уредила със заеми за милиони, оповестява "Ню Йорк таймс ". "Си Ен Ен " пък отбелязва, че "Дойче банк " е отпуснала на Тръмп над 300 млн. щ. $. Кредитирането, уредено от Враблич, е помогнало на "Тръмп организейшън " да построи небостъргач в Чикаго и да купи клуба за голф във Флорида, трансформирали Тръмп в наедрял притежател на недвижими парцели тъкмо по време на президентската му акция през 2016-а.

Самата Враблич заяви за пресата, че е избрала да напусне позицията си в банката на 31 декември и "очаква особождаването си ".

През август немският заемодател разгласи, че ще стартира вътрешно следствие на дамата, с цел да посочи дали не е работила непозволено когато е купила през 2013-а апартамент на "Парк авеню " в Ню Йорк за 1.5 млн. щ. $ от "Бергел 715 асошиейтс " - компания, в която Къшнър има дялово присъединяване. Това се случи откакто репортаж в "Ню Йорк таймс " разкри, че Къшнър и брачната половинка му Иванка Тръмп са получили сред един и пет милиона $ от "Бергел 715 " през 2019-а. Двамата съпрузи не са декларираи благосъстоятелност в компанията.

Същността на връзките сред "Дойче банк " и "Тръмп организейшън " е във фокуса на следствие на основния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс и на офиса на прокуратурата в Манхатън. И двете служби са призовали банката да даде показания по отношение на кредитните й връзки с компанията на Тръмп, които биха помогнали на следователите да дефинират дали "Тръмп организейшън " не е подвела или измамила кредиторите си като е надувала цената на активите си.

"Тръмп организейшън ", която сега се ръководи от двамата синове на американския президент, дължи на "Дойче банк " към 340 млн. щ. $, съгласно формалните данни, подадени през юли от Тръмп в Агенцията по нравственос към федералното държавно управление на Съединени американски щати и доказани от банкерите. Те са по три заема, отпуснати против недвижими парцели на президента, чиито падежи са след две години. Дължимите лихви по тях не престават да се изплащат, а заемите са обезпечени персонално от Тръмп, настояват двама публични представители на банката.

Мениджърите на "Дойче банк " не са обезпокоени прекалено по отношение на опциите на Тръмп да погаси заемите си, изключително поради персоналните гаранции на президента и времето до падежите, настояват добре осведомените лица.

Анализатори пък разясниха преди няколко месеца, че в случай че Тръмп загуби борбата за Белия дом, за банката ще е по-лесно да изиска погасяване на главниците, да влезе във притежание на залозите, в случай че длъжникът не може да заплати, да рефинансира или да продаде заемите. А откакто президентът подсигурява персонално всичките заеми, "Дойче банк " би мола също да блокира всичките му активи, в случай че той не може да се разплати.

Дейността на Тръмп и Къшнър попада под обстрел не за първи път. Къшнър към този момент е основал куха компания, похарчила над половината средства от акцията на Тръмп без съвсем никакви следи къде са отишли парите (извън заплащанията към президента и членовете на фамилията му).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР