Служителите на Apple са започнали кампания против решението на изпълнителния

...
Коментари Харесай

Служителите в Apple започват кампания срещу връщането в офиса

Служителите на Apple са почнали акция срещу решението на изпълнителния шеф на компанията Тим Кук за окончателното им връщане в офиса, оповестява BBC. Те провеждат дейностите си след получена предходната седмица записка от Кук, в която той оповестява, че желае чиновниците назад в офисите най-малко три дни в седмицата до септември.

Новинарския уебсайт The Verge оповестява, на база получена вътрешна информация, че работещите в софтуерния колос желаят доста по-голяма еластичност и че тази политика е принудила доста от чиновниците да изоставен.

" Без гъвкавостта доста от нас считат, че би трябвало да избират или сред композиция от нашите фамилии, нашето богатство и опцията да работим по най-хубавия метод или да бъдем част от Apple ", се споделя в писмо на чиновниците.

" През последната година чувствахме освен, че гласът ни не се чува, само че на моменти бяхме интензивно подценявани ", пишат още те, обвинявайки ръководството в " спиране на връзката " със чиновниците по тематиката за отдалечената работа.

The Verge оповестява, че чиновници са почнали събирането на подписка предходната седмица. В онлайн платформата Slack, в частна група наречена " юристи на отдалечената работа ", има 2800 участници, 80 от които вземат участие в писането и редактирането на писмото до Тим Кук. Те не дефинират дейностите си като като петиция, а по-скоро като зов, само че и не изключват опцията да се трансформира в такава. В писмото си до чиновниците Кук споделя, че му " липсва шумът в офиса " и чувството, " че не е самичък ".

Изискването за работа в офиса три дни в седмицата важи за всички, а екипите, които би трябвало да работят дружно по план лице в лице, би трябвало да участват четири или пет дни в седмицата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР