Служителина Националния осигурителен институт в Русе излязоха на символичен протест

...
Служителина Националния осигурителен институт в Русе излязоха на символичен протест
Коментари Харесай

Служители на НОИ-Русе излязоха на протест

Служителина Националния застрахователен институт в Русе излязоха на алегоричен митинг в обедната си отмора. Те се събраха пред постройката на Национален осигурителен институт, с цел да изразят недоволството си от това, че в плана на Закона за държавното публично обезпечаване не са планувани средства за покачване на заплатите. Днес той се гледа на първо четене, а вярата е, че сред първо и второ четене нещата могат да се трансформират.

Исканията са за най-малко 10-процентен растеж на месечните хонорари, сподели Нели Тодорова- основен експерт в отдел “Пенсии ”. Сега експерт с 4-5 годишен стаж взема към 1200 лева, а текучеството на фрагменти е огромно, тъй като хората не са удовлетворени.

Протестите на работещите в Национален осигурителен институт ще продължат в петък, сподели Нели Тодорова, като към този момент ще бъдат още веднъж символични- преди започване на работния ден и в обедната отмора. Ако обаче настояванията не бъдат чути, хората са подготвени на ефикасна стачка, със прекъсване на работния развой.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР