Служители в ТЕЦ Марица 3 в Димитровград протестират пред сградата

...
Служители в ТЕЦ Марица 3 в Димитровград протестират пред сградата
Коментари Харесай

Служители в ТЕЦ "Марица 3", подкрепени от колеги от страната: Централата незабавно да заработи

Служители в Топлоелектрическа централа " Марица 3 " в Димитровград стачкуват пред постройката на Министерството на околната среда в София. Те упорстват централата неотложно да проработи.

Мотото на митинга е: „ Не убивайте българската енергетика, съхранете българската енергийна самостоятелност “.

В момента поради акцията на протестиращите е затворено придвижването по бул. „ Княгиня Мария Луиза “. Към 14:00 часа демонстрацията е пред постройката на Министерство на околната среда и водите и протестиращите чакат да стартира среща на техни представители с вицепремиера и отраслов министър Борислав Сандов и според от това какво е произлезе тези диалози, те ще решат дали да продължат с шествие към Министерския съвет и Народното събрание, каквито са техните първични и планове.

В Топлоелектрическа централа " Марица 3 " в Димитровград работят 250 души  - те желаят опазване на работните си места и централата им да проработи още веднъж. Енергетиците са подкрепени и от свои сътрудници от други предприятия в страната, които считат че митингът им е обективен:

" Ние сме тук на митинга в отбрана на сътрудниците от Димитровград, ние сме от Перник, Мини „ Открит въгледобив “;

" Абсолютно обективен е митингът , това неспособно държавно управление не може да се оправи със дилемите и да поведе България напред " ;

" В отбрана на сътрудниците и съм аз на митинга ", споделиха участници в демонстрацията.

Ако шествието продължи към постройките на Министерския съвет и на Народното събрание ще има затворени и други столични пътни артерии, като бул. " Дондуков " и бул. " Цар Освободител ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР