Служители на здравноосигурителната каса в цялата страна излязоха на едночасов

...
Служители на здравноосигурителната каса в цялата страна излязоха на едночасов
Коментари Харесай

Служители на НЗОК в цялата страна излязоха на предупредителен протест

Служители на здравноосигурителната каса в цялата страна излязоха на едночасов сигнален митинг, съобщи БНР. Те упорстват за повишение на заплатите в системата и за назначение на нови чиновници.

Едночасовата стачка на чиновниците от Регионалната здравноосигурителна каса в София завърши.

Според Кремена Атанасова, която е уредник на стачните дейности и заместник-председател на Синдиката на административните чиновници към КТ " Подкрепа " в стачката са взели участие над 80% от всички чиновници в РЗОК-София.

Стачкуващите издигнаха претенции за нарастване на брутните заплати с 200 лева, както и Министерството на здравеопазването да отпусне нови 200 работни места за нови чиновници, защото от 1 юли тази година техните служебни отговорности ще бъдат увеличени.

За да се изпълнят тези претенции са нужни спомагателни 6 милиона лв., които стачкуващите чакат да бъдат включени в новия бюджет на НЗОК.

Кремена Атанасова изясни настояванията на чиновниците на НЗОК.

" Исканията на работещите са да бъдат увеличени главните им заплати, за всички чиновници в НЗОК. По този метод разликата в заплатите на хората ще бъде понижена. "

" Минимум спомагателни 200 щатни бройки за вдишване на новите длъжности, които следва от 1 юли да стартира да извършва Здравната каса, а точно – администрирането на помощните средства, които от организация " Социално подкрепяне " минават към НЗОК. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР