Церемонията по изпращането на българския контингент в Косово се състоя

...
Церемонията по изпращането на българския контингент в Косово се състоя
Коментари Харесай

100 български военнослужещи заминават за Косово

Церемонията по изпращането на българския контингент в Косово се състоя на площад " Георги Измирлиев " в Благоевград. Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов персонално се обърна към офицерите, сержантите и бойците от състава на българската рота от Силите на оперативния запас на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово.

" Вярвам във вашите благоприятни условия, мотивация, отговорност и дисциплинираност. Убеден съм, че с достолепие ще извършите поставените ви задания. Вие сте лицето на българския боец освен пред жителите на Косово, само че и пред повече от 27 страни – съдружници и сътрудници, които вземат участие в тази задача. Продължавайте да издигате престижа на българския боец ", съобщи адм. Ефтимов.

Той посочи, че заповедта за активирането на контингента е пристигнала в петък вечерта, а във вторник страната ни към този момент изпраща над 100 мъже и дами – окомплектовани, сертифицирани, стимулирани, подготвени да изпълнят задачата. Адмирал Ефтимов уточни, че с спомагателното развръщане на контингента в Косово към този момент имаме към 300 военнослужещи, което е забележителен принос към интервенцията на НАТО.



Началникът на защитата означи, че във времена на геополитическо противоборство Българската войска е поръчител за мира и стабилността освен на България, само че и на района на Западните Балкани.

" За това се изискват доста старания, подготовка, многочислени сертификации, ограничения и на първо място дисциплинираност ", безапелационен бе той.

В словото си отговор заместник-командирът на Втория многонационален батальон от силите на оперативния запас на стабилизиращите сили на Алианса в Косово майор Красимир Дамянов благодари на военното управление на Министерството на защитата за оказаното му доверие.

" Убеден съм, че със взаимни старания ще изградим обединен екип, който ще се оправи с поставените му задания и ще издигне престижа на Въоръжените сили, Сухопътните войски и Трето бригадно командване ", сподели той.

Българският контингент е формиран главно от военнослужещи от Трето бригадно командване – Благоевград. Той ще извършва задания за подкрепяне на напъните за възобновяване и поддържане на сигурността в Косово.

По-късно през днешния ден бе открит реновираният щаб на военното формирование в Благоевград.

" Живеем в доста комплицирана и динамична конюнктура, в която няма подозрение в потребността от Въоръжените ни сили. Затова би трябвало да вършим военната специалност и подобряващите се условия на възнаграждение, инфраструктура и рационализация притежание на обществото ", сподели началникът на защитата адмирал Ефтимов.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР