Служители на отдел Киберпрестъпност- ГДБОП иззеха голямо количество стоки, носещи

...
Служители на отдел Киберпрестъпност- ГДБОП иззеха голямо количество стоки, носещи
Коментари Харесай

Иззеха 6540 чифта обувки ментета


Служители на отдел Киберпрестъпност- ГДБОП иззеха огромно количество артикули, носещи обозначения на предпазени търговски марки, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Операцията е извършена на 15 септември и е резултат от разбор на риска, сбъднат от Междуведомствения център за противопоставяне на контрабандата и надзор на рискови артикули в ГДБОП. В хода на дейностите по необходимост са конфискувани 6540 чифта обувки, върху които непозволено е сложено лого на известни търговски марки. Честа процедура е недобросъвестни търговци да внасят на територията на страната и Европейски Съюз нискокачествени или артикули със подозрително качество и характерности. С цел бързата им продажба, потребителите се вкарват в подвеждане от поставените върху тях изображения, копиращи или имитиращи логата на известни и надеждни марки и производители. Много сходни артикули са със занижено качество, характерности или продължителност при използването. 

Поредната интервенция на Министерство на вътрешните работи в отбрана правата върху интелектуалната благосъстоятелност е част от дейните мероприятия по проект за деяние против този тип незаконни похищения, който се реализира в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за противопоставяне на незаконни закани (EMPACT), по която ГДБОП е европейски водач. Разследването продължава с разпити на очевидци, назначение на експертизи и взаимоотношение с прокуратурата. 



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР