Служители на испанската Гражданска гвардия откриха тялото на 15-годишното българче

...
Служители на испанската Гражданска гвардия откриха тялото на 15-годишното българче
Коментари Харесай

Извадиха тялото на 15-годишно българче от лагуна в Испания

Служители на испанската Гражданска армия откриха тялото на 15-годишното българче Ивайло Петров във водите на лагуната Мар Менор в град Лос Алкасарес, оповестиха испанските медии.
Тийнейджърът изчезна на 5 януари, когато дружно с още две локални момчета откраднали дребна лодка, която се преобърнала. Тялото на Ивайло е открито на дълбочина от 5 метра и на разстояние от километър и половина от пристанището на Лос Алкасарес. Градчето се намира на към 70 километра от Аликанте.
Спасителните служби са били известени за случая към 2.30 часа на 5 януари, когато локални поданици чули крясъци за помощ от водите на лагуната.
Иво, дружно с 22-годишния Франсиско Хавиер Медина и 17-годишния Хосе Давид, откраднали дребна лодка, която обаче се преобърнала. По-големите момчета съумели да изплуват, само че българинът потопен в Мар Менор, написа Дир.бг.
По-късно пред проверяващите Франсиско и Хосе споделили, че Иво не е можел да плува.
В продължение на 20 дни стотици чиновници на Гражданската армия и водолази с кучета, хеликоптери, катери и лодки търсеха изчезналия Иво. Серхио Марко, юрист на фамилията на българчето, изясни на La Opinión, че през днешния ден околните ще отидат в Института по правосъдна медицина, с цел да разпознават тялото. По думите на Марко обаче предстоят да се изяснят голям брой въпроси, като да вземем за пример повода, заради която са били нужни двадесет дни, с цел да се откри тялото.
Аутопсията пък би трябвало да разкрие повода за гибелта на Ивайло. Според околните момчето не е починало при случай, а има освен това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР