Служители на частни траурни агенции в Ловеч и граждани излизат

...
Служители на частни траурни агенции в Ловеч и граждани излизат
Коментари Харесай

Пореден протест на служители на частни траурни агенции в Ловеч

Служители на частни траурни организации в Ловеч и жители излизат на следващ митинг пред постройката на общината против наредбата за локални такси и  цени на услуги и монопола съгласно тях на Бюджетната активност „ Обреди “.

Организаторът на митинга Симон Милков разясни против кого е ориентиран той:

„ Протестът е във връзка със злоупотребите на Бюджетна дейност  „ Обреди “ към община Ловеч, в частност нейната директорка Таня Тинчева, по отношение на всички сигнали, които получаваме по отношение на метода на погребение на техните близки. Искаме оставката на Таня Тинчева неотложно. Искаме смяна в двете противоречиви наредби за локални налози и такси, в частта, в която се дефинират локалните налози и такси, както и  смяна на наредбата за гробищните паркове, в частта в която се дефинират таксите за обредни действия. Да няма монопол на пазара на  траурни действия “.

Протестът е плануван за 10,00 ч., а  уредниците се заканиха да участват и на съвещанието на локалния общински съвет, което стартира в същия час.

„ Да потърсим отговорност от общинските съветници, да застанат на страната на жителите, а не  ползи и користните цели в тази бюджетна активност “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР