Служители на антикорупционното звено във Франция са претърсили Министерството на

...
Служители на антикорупционното звено във Франция са претърсили Министерството на
Коментари Харесай

Обиск в министерство на финансите и икономиката на Франция заради трансфера на Неймар

Служители на антикорупционното звено във Франция са претърсили Министерството на финансите и стопанската система по отношение на следствие на прехвърлянето на Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен през 2017 година, оповестява Ройтерс.

Обискът е част от по-голямо следствие. Подозренията са, че клубът е получил преференциални данъчни облаги, с цел да бъде подкрепено реализирането на прехвърлянето.

През лятото на 2017 Неймар се трансформира в най-скъпия футболист в историята, откакто ПСЖ заплати 222 милиона евро на Барселона за бразилската звезда. Този връх не е усъвършенстван и до през днешния ден. Трансферът бе част от политиката на новите катарски притежатели на ПСЖ, които желаеха да съберат звезден отбор на " Парк де Пренс " и в последна сметка съумяха да го сторят, привличайки още Килиан Мбапе и Лионел Меси, само че това не им донесе стремежи триумф в Шампионска лига.

От министерството на стопанската система и финансите са отказали коментар по случая. От ПСЖ също не са дали отговор на питане на Ройтерс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР