Служител от Военновъздушните сили на Съединените щати беше арестуван за

...
Служител от Военновъздушните сили на Съединените щати беше арестуван за
Коментари Харесай

Военен разкри секретни тайни на жена, с която се запознал онлайн

Служител от Военновъздушните сили на Съединените щати беше задържан за хипотетично шерване на секретна информация за съветските военни качества на неговата онлайн украинска другарка. Дейвид Франклин Слейтър, 63-годишен от Небраска, е имал строго секретно позволение за сигурност от август 2021 година до април 2022 година, преди да се пенсионира.

Той бил основан в базата на военновъздушните сили Offutt, базата на CSR Battle Deck за командване и надзор на Стратегическото командване на Съединени американски щати.

Помощник-главният прокурор Матю Г. Олсън разкри: „ Както се твърди, господин Слейтър, граждански чиновник на военновъздушните сили и пенсиониран подполковник от американската войска, умишлено е предал класифицирана информация за националната защита на друго лице в жестоко неуважение към сигурността на своята страна и клетвата си пази своите секрети. Министерството на правораздаването ще се стреми да търси отговорност от тези, които умишлено и съзнателно излагат страната си на риск, като разкриват класифицирана информация. “

Слейтър участва на голям брой брифинги сред февруари и април 2022 година по отношение на войната в Украйна, написа Metro.

Неговата „ другарка “ постоянно желала сензитивна информация, част от която беше класифицирана като секретна.

От „ украинската “ онлайн другарка на Слейтър демонстрират, че тя е доста заинтригувана от войната и знанията на Слейтър за нея.

Прокурорът на Съединени американски щати Сюзън Лер за окръг Небраска сподели за обстановката: „ Определени отговорности са наложени на лица с достъп до строго секретна информация.

„ Обвиненията против господин Слейтър оспорват дали той е предал тези отговорности. “

Специален отговарящ сътрудник Юджийн Коуел от полевия офис на ФБР в Омаха добави: „ Когато хората нарушават доверието, което им е обещано да пазят разузнаването на нашата нация, те излагат страната ни на риск “.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР