Служител на украинското разузнаване заяви, че руският президент Владимир Путин

...
Служител на украинското разузнаване заяви, че руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

ISW: Украйна очаква голяма руска офанзива в Донбас до март

Служител на украинското разузнаване съобщи, че съветският президент Владимир Путин е наредил на съветските военни да завладяват Донецка и Луганска области до март 2023 година Така поддържа предвиждането на най-вероятния курс на деяние на ISW за съветската атака в Източна Украйна. Представителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) Андрий Черняк сподели пред Kyiv Post на 1 февруари, че съветският президент Владимир Путин е наредил на съветските военни да завладяват всички Донецка и Луганска области до март 2023 година

Черняк също по този начин съобщи, че съветските сили преразпределят спомагателни неуточнени щурмови групи, елементи, оръжия и военно съоръжение в неуточнени региони на Източна Украйна , евентуално в региона на Луганска област.

Така стартира следващият разбор на " Института за проучване на войната " (ISW). 

Руските управляващи блокираха интернет клетъчната услуга в окупираната Луганска област евентуално като част от напъните за усилване на оперативната сигурност, с цел да се прикрият нови съветски сили в Луганска област. Единственият снабдител на мобилни услуги в окупираната от Русия област Луганск заяви на 2 февруари, че ще спре покритието на мобилен интернет от 11 февруари по заповед на съветското министерство на цифровото развиване, връзките и медиите.
 Украйна: Путин желае да превземе Донбас до март
Украйна: Путин желае да превземе Донбас до март

Това не са първите периоди, които Русия си слага, като всякога те се отсрочват

Украинският център за опозиция заяви, че съветски чиновници към този момент са деактивирали мобилния интернет в окупираната Луганска област от 2 февруари.

Украински жители са употребявали мобилни телефони, с цел да събират информация за съветските сили в окупирана Украйна и да изпращат информация за ориентиране към украинската войска.

Руските сили може да се учат от предходните си оперативни пропуски в сигурността и да се приспособяват, с цел да защитят концентрациите на съветските сили в Луганска област преди огромната атака, за която украинските публични лица от ден на ден предизвестяват.

Путин може още веднъж да е надценил личните благоприятни условия на съветската войска, както ISW предвижда по-рано.

ISW не е забелязал никакви доказателства, че съветските сили са възстановили задоволителна бойна мощност, с цел да победят силите на Украйна в Източна Украйна и да завладяват над 11 300 квадратни километра от неокупираната Донецка област (над 42 % от общата повърхност на Донецка област) преди март, както се оповестява, че е наредил Путин. ISW по-рано предизвести, че огромна съветска атака преди април 2023 година евентуално ще доближи преждевременна кулминационна точка през априлския пролетен дъждовен сезон (ако не и преди), преди да реализира важен действен резултат.

Кулминацията на съветските сили може по-късно да сътвори удобни условия за украинските сили да се възползват в личната си контранастъпление в края на пролетта или лятото на 2023 година след включване на западни доставки на танкове.

Украинският министър на защитата Олексий Резников допусна, че съветските сили са мобилизирали доста повече личен състав за идна атака. Резников съобщи на 2 февруари, че съветските сили се готвят да стартират атака, евентуално в Източна или Южна Украйна.

Резников съобщи, че украинските публични лица пресмятат, че броят на активизирания съветски личен състав е по-висок от формалния брой на Кремъл от 300 000 души.
 МО на Украйна: Русия е мобилизирала половин милион души и готви нахлуване
МО на Украйна: Русия е мобилизирала половин милион души и готви нахлуване

Киев се притеснява от датата 24 февруари

Резников съобщи, че Кремъл е мобилизирал 500 000 съветски бойци, макар че не е ясно дали тази цифра се отнася за напъните за генериране на съветски сили след началото на частичната готовност през септември 2022 година или за общия брой сили, които Русия е заела във войната в Украйна. Ръководителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) Кирило Буданов съобщи на 31 януари, че сега има 326 000 съветски сили, които се бият в Украйна, като се изключи 150 000 мобилизирани чиновници, които към момента са на полигони.

Руските публични лица не престават да показват войната в Украйна като екзистенциална опасност за съветската аудитория, с цел да основат осведомителни условия за продължителна война и да поддържат вътрешна поддръжка за продължение на военните интервенции. В тирада на 2 февруари на концерт, отдаден на 80-та годишнина от провалянето на нацистките войски от Червената войска в борбата при Сталинград, съветският президент Владимир Путин съобщи, че Русия още веднъж е изправена пред модерна демонстрация на нацизма, която директно заплашва Русия сигурност.

Путин подправено упрекна груповия Запад , че принуждава Русия да отблъсне експанзията си и означи, че Русия е " един път срещу да бъде заплашвана с немски танкове Леопард ", които " ще се бият с Русия на територията на Украйна с ръцете на потомците на Хитлер ". "

Преди Путин по сходен метод въоръжи неправилни исторически паралели, с цел да аналогизира " специфичната военна интервенция " в Украйна с Великата отечествена война, частично в опит да сътвори дълготрайни осведомителни условия за продължителна война в Украйна.

Германските танкове и Украйна и Запада като цяло не са покрай офанзива на съветските граници. Руският външен министър Сергей Лавров по сходен метод увековечи осведомителната интервенция, че войната в Украйна съставлява осезаема вътрешна опасност за Русия на 2 февруари и съобщи, че доставените от Запада оръжия с огромен обхват постановат старания за изтласкване на украинската артилерия задоволително надалеч от съветска територия, с цел да може Украйна към този момент не може да удари тези области.

Лавров напредва в настояща осведомителна интервенция, която се стреми да подчертае измислената опасност от украински наземни офанзиви на съветска територия , с цел да направи последствията от войната по-очевидни за локалната аудитория.

Тези старания от страна на съветски публични лица обаче не съумяват да генерират евентуалния мечтан резултат за обосноваване на руснаците да желаят да вземат участие във войната. Руските държавни служби оповестиха , че от 2 февруари приемането на заявки за нови паспорти е спряно.

Руската изследователска и дизайнерска акционерна компания Goznak (отговорна за производството на артикули за сигурност като банкноти и персонални карти) отговори с изказване, че е получила огромен брой заявки за персонализиране на задгранични паспорти , които изискват специфични вградени микрочипове.

Недостигът на микрочипове за паспорти и последващото прекъсване на заявки за паспорти са частично последици от всеобщото кандидатстване за задгранични паспорти през 2022 година, частично заради всеобщото изселване, породено от частична готовност.

Руското министерство на вътрешните работи заяви, че е издало над 5,4 милиона паспорта през 2022 година, с 40% повече спрямо миналата година.

Увеличаването на молбите за паспорти демонстрира, че напъните за обществено обуславяне за преместване на " специфичната военна интервенция " в Русия и възкръсване на патриотичния жар нямат стремежи резултат. Кремъл не би трябвало да търси освен това от паспортната статистика, с цел да изследва вътрешните настройки по отношение на желанието на съветското население да води войната на Путин.

Руските чиновници евентуално се пробват да приготвят дисциплинарния уред на съветската войска за приток на мобилизиран личен състав. Депутатите от съветската Дума Андрей Картополов и Андрей Красов внесоха законопроект, който разрешава на командирите на съветските военни елементи и комендантите на гарнизони да арестуват личен състав, да го изпращат на часовой и да го държат там до 10 дни без правосъдно решение.

Съобщава се, че съветските управляващи ускоряват репресиите против мигрантите в Русия. Руски източник съобщи, че градската полиция на Москва е засилила инспекциите на мигрантите и е образувала наказателни каузи за всеобщо подправяне на миграционни документи.

Източникът съобщи, че съветските правоприлагащи органи са станали по-внимателни към преследването на наказателни обвинявания против незаконни мигранти, вместо просто да ги експулсират от Русия.

Избрани съветски чиновници неотдавна дефинираха неруските мигранти като източник на престъпност и обществени безредици и докладваното увеличение на репресиите против мигранти в Русия може да е обвързвано с тази изразителност.

Руските чиновници може също да се пробват да принудят мигранти да служат в съветската войска в Украйна, вместо да излежават присъди в пандиза. Това вероятно изпитание може да бъде ориентирано и към даване на групата " Вагнер " на по-голям набор от чиновници на фона на индикации, че нейната акция за набиране на пандизчии се забавя.

Украински източници оповестиха, че съветски чиновници не престават тайните мобилизационни ограничения в окупираните територии. Украинският общоприет щаб заяви на 2 февруари, че съветските окупационни чиновници в Горловка, Донецка област са наредили на всички бюджетни и комунални институции да показват описи на лицата в окупационния боен регистрационен офис и че специфична комисия ще оцени тези хора за призовка в съветската войска.

Украински източници оповестиха, че съветските военнослужещи не престават да се сблъскват с проблеми при осъществяването на договорите заради указа за частична готовност. Генералният щаб на Украйна заяви, че съветските военни отхвърлят да освободят от работа 300 съветски бойци, настоящи в Луганска област, макар обстоятелството, че тримесечните им контракти са изтекли.

Украинският общоприет щаб заяви, че тези съветски военнослужещи не са получили никаква финансова поддръжка макар продължаващата им работа.

ISW продължава да прави оценка, че Кремъл няма публично да анулира указа за частична готовност, с цел да оправдае правно продължаването на службата на активизирания личен състав за неустановен интервал от време.

Руски източници евентуално уголемяват изказванията, че определени групи чужденци служат в съветски доброволчески батальон, с цел да алармират на избрани непознати страни, че сякаш има локални гласоподаватели в техните страни, които заемат проруски позиции. Руски източници разшириха изказванията на 2 февруари, че турски доброволци са почнали бойна подготовка с ръководителя на окупационната администрация на Запорожка област Евгений Балицки. Доброволческият батальон Судаплатов окупира Запорожка област.

Един съветски източник разшири видеоклип, показващ неизвестен доброволец, говорещ турски, само че съветските източници не предоставиха никакво друго образно удостоверение, че турски жители служат в доброволческия батальон.

Руски източници също настояват, че сръбски и шведски жители служат в един и същи доброволчески батальон.

ISW не е забелязал удостоверение, че турски, сръбски или шведски жители служат в това доброволческо формирование. Независимо дали тези задгранични жители служат в тази групировка или не, съветските източници евентуално уголемяват тези изказвания, с цел да алармират на Турция, Сърбия и Швеция, че в съответните им страни има хипотетични локални гласоподаватели, които заемат проруски позиции. Ако тези изказвания са правилни, тогава доброволческият батальон евентуално ще се сблъска със обилни командни и контролни провокации.

Руските сили и окупационните управляващи не престават напъните за идентифициране и арестуване на кримски татари по обвинявания, че са свързани с екстремистки придвижвания, неразрешени в Русия. Руски източници обявиха на 2 февруари, че съветската Федерална работа за държавна сигурност (ФСБ) е арестувала хипотетичен член на доброволческия батальон " Номан Челебиджихан " (въоръжена съпротивителна групировка, основана и разпусната през 2016 година, с цел да отхвърли нашествието на Русия в Крим, която остава неразрешена в Русия).

Неотдавнашните арести на кримски татари от ФСБ евентуално са свързани с дългогодишните старания на Русия да консолидира публичния надзор над окупирания Крим посредством поощряване на концепцията, че антируските настроения са екстремистка или терористична активност.

Засилващите се репресии на ФСБ против кримските татари също евентуално са свързани с огромните старания на Русия да организира акция за етническо пречистване в окупираните територии.

Руските федерални субекти и окупационните управляващи продължиха да афишират патронажни стратегии в поддръжка на инфраструктурни планове в окупираните територии на 2 февруари. Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин и губернаторът на Камчатския край Владимир Солодов оповестиха на 2 февруари, че Камчатският край е поел патронажа на Свитлодарск и Мироновски , и двете в окупираната Донецка област.

Пушилин съобщи, че Камчкият край към този момент е дал на двете обитаеми места филантропична помощ и твърди , че той и Солодов са разискали проекти за създаване на пътища, детски градини, учебни заведения и състезателен комплекс.

Пушилин съобщи, че жителите на окупираните Светлодарск и Мироновски би трябвало да чакат резултатите от партньорството до есента на 2023 година
 Русия и Беларус организират щабна подготовка на войските си
Русия и Беларус организират щабна подготовка на войските си

Целта е обезпечаване на военната сигурност на съюзната страна

Беларуските военни управляващи обявиха, че беларуските и съветските сили са завършили взаимните си тактически авиационни учения на 2 февруари, както ISW съобщи на 1 февруари.

Не е ясно дали съветските самолети, ситуирани на беларуски летища за присъединяване в тези учения , ще останат в Беларус или ще се върнат в Русия.

Беларуски маневрени детайли не престават провеждането на учения в Беларус. Неуточнени детайли от беларуската 38-ма десантно-щурмова бригада организираха бойна пукотевица на полигона Брест в Брест, Беларус, на 2 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР