Служебното правителство трябва да остане в ясна неутрална позицияСлужебният кабинет

...
Служебното правителство трябва да остане в ясна неутрална позицияСлужебният кабинет
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да има конституционна корекция на служебните кабинети

Служебното държавно управление би трябвало да остане в ясна неутрална позиция

Служебният кабинет да се концентрира върху краткосрочните задания, свързани с организацията на изборите и да не се намесва в политическия развой. Не може да се държиш към едно постоянно 7-месечно държавно управление да се държиш по този начин все едно си осъществил 12-годишно ръководство.

Това сподели пред бТВ съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов. Той напомни предлагането на Демократична България за нуждата от конституционна смяна, която да ограничи обсега на деяние на служебните кабинети.

Иванов предизвести, че в България има дейни жители и като образец даде отстраняването на някогашния ръководител на Народното събрание Никола Минчев и последвалата гражданска реакция. По думите му, служебното държавно управление би трябвало да остане в ясна неутрална позиция без да взе участие в предизборната акция.

Не можем да клатим лодката и всички би трябвало да сме доста виновни в това, което вършим. В противоположен случай ще има сериозна гражданска и политическа реакцията, предизвести Христо Иванов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР