Служебното правителство смени изцяло състава на Комисията за защита на

...
Служебното правителство смени изцяло състава на Комисията за защита на
Коментари Харесай

Служебният кабинет смени изцяло състава на КЗП

Служебното държавно управление смени напълно състава на Комисията за отбрана на потребителите, оповестява Българска национална телевизия.

Освободени са ръководителят Иван Френкев и членовете Николай Мравов и Велина Великова. На тяхно място за ръководител на КЗП е назначен Стоил Алипиев, а за членове - Ангел Джалев и Константин Арабаджиев.

Досегашният състав на КЗП показва, че решението е от през вчерашния ден.

В позиция освободените членове на Комисията дефинират дейностите на служебното държавно управление като " следващото невиждано нарушаване на законодателството , като без никакви законови аргументи приключи мандата на всички членове на Комисията за отбрана на потребителите ".
 Уволняват шефа на КЗП?
Уволняват шефа на КЗП?

Иван Френкев научил от медиите, че го освободжават, само че не е получил публично решение за това

Те декларират, че промяната от служебния кабинет на законно определен от постоянно държавно управление с петгодишен мандат орган е невиждан акт в европейската процедура, който те смятат за " груба интервенция в независимостта на контролните органи ".

Уволненият състав на КЗП акцентира, че през последната година Комисията е посочила съответни резултати в активността си за отбрана на потребителите и се е трансформирала в една от най-видимите институции в страната.

За следващ път държавното управление, отпред с Гълъб Донев, взема решение, което надвишава пълномощията на длъжностен кабинет според Конституцията, безапелационни са Френкев, Мравов и Великова и декларират, че ще търсят правата си по правосъден път и ще сезират европейските институции.

Припомняме, предишния месец, опит за изчегъртване и блокиране на работата на КЗП от страна на новото управление на Министерството на стопанската система и промишлеността.
 КЗП се оплака от опит за изчегъртване
КЗП се оплака от опит за изчегъртване

Иван Френкев увери, че няма всеобщи уволнения в Комисията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР