Служебното правителство сформира междуведомствена работна група, която да изработи нов

...
Служебното правителство сформира междуведомствена работна група, която да изработи нов
Коментари Харесай

Служебното правителство предлага нов Закон за управление на кризи

Служебното държавно управление образува междуведомствена работна група, която да създаде нов закон за ръководство на рецесии. Групата ще се управлява от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, заяви министър председателят Стефан Янев при започване на днешното държавното съвещание. 

" В началото на юли организирахме изключително съвещание на Съвета по сигурност, на което констатирахме редица дефицити в съществуващата уредба и метода на действане и ръководство на този съвет. В тази връзка с моя заповед назначихме две работни групи, които приготвиха разбори. Един от тези разбори на една от работните групи, управлявана от ръководителя на ДАНС, е подготвила разбор на до момента съществуващата нормативна уредба и предложение за промени в нея. Днес ще предложим на вниманието на Министерски съвет точно този разбор за взимане на решение за по-нататъшни стъпки. Днешната ни задача е да приемем този разбор, препоръчаните промени в него по отношение на съществуващите закони или по-конкретно в Закона за действие на системата за национална сигурност ще бъдат оповестени до края на седмицата за публично разискване “, съобщи Стефан Янев.

Той разяснява и настоящата политическа конюнктура на фона на компликациите за сформиране на постоянно държавно управление. Според служебния премиер има осезаемо чувство, че политическите процеси не протичат по нормалната си демократична логичност. Премиерът Янев изтъкна, че жителите имат право да знаят кой дефинира целите и постовете в евентуалния нов кабинет, препоръчан от „ ИТН “. 

" Трябва да схванат и логиката по какъв начин се организират политическите съвещания и по какъв начин те ще доведат до образуването на работещо парламентарно болшинство. Връзката сред партиите и гласоподавателите е извънредно значима. Тя би трябвало да е ясна и ефикасна. В противоположен случай – политиците ще бъдат осъдени от българите на последващи избори ", изясни той.

Янев прикани и за поредност в политическото говорене.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР