Служебното правителство с МВР участва пряко в изборния процес, обвиниха

...
Служебното правителство с МВР участва пряко в изборния процес, обвиниха
Коментари Харесай

Борисов: Като имам банка, за какво ми е чекмедже? Изберете си - или банка, или чекмедже

Служебното държавно управление с Министерство на вътрешните работи взе участие директно в изборния развой, упрекнаха още от ГЕРБ в отговор на разкритията за злоупотреби при градежа на автомагистрала " Хемус " и изказванието, че са пренасяни 60 млн. лева в кеш, в чували.

" Министерство на вътрешните работи се употребява сега освен като бухалка, само че и като уред за внушения ", безапелационен беше водачът на партията Бойко Борисов, уверен, че е наблюдаван. Той отхвърли изказванието, че висши политици от ГЕРБ са провели среща със зам.-председател на Движение за права и свободи, с цел да договарят следизборна коалиция.

" В Банкя не дръзвам гол да се съблека, спим по спортен екип ", призна Борисов, като добави, че е взел ограничения против снимане на чекмеджета и монтиране на фотоси по-късно.

" Като имам банка, защо ми е чекмедже? Изберете си - или банката, или чекмеджето, бе ", прикани Борисов.

От партията отхвърлиха изказванията на Министерство на вътрешните работи за чувалите пари за " Хемус ". Борисов изрази състрадание към варненци и останалите поданици на Северна България.

" Няма да имате път до Северозапада, честито ", сподели водачът на ГЕРБ. " За една седмица повече от умрелите при произшествия имаме. Това е чудовщна смъртност. Ние, като някое стадо, и слушаме по какъв начин измират хората, Кацаров се упражнява за локдаун. Радев си върви без маска. Ама кажи си на вожда и учителя да си постави маска ", реагира възмутено Борисов.

" Не мога да ви отговоря кой в какви торби пари е носил, отношение към тоя въпрос нямам. Служебното държавно управление има задача да провежда изборите, а не да взе участие в тях. Служебното държавно управление е директен участник в изборния развой. На всичкото от горната страна една част от него се отдели и също ще взе участие в изборите. Такова знамение не сме виждали ", съобщи Томислав Дончев.

А заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов даже прикани в следващши промени на Конституцията да бъдат лимитирани пълномощията на президента през служебното държавно управление.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР