Служебното правителство прие на заседанието си днес решение за определяне

...
Служебното правителство прие на заседанието си днес решение за определяне
Коментари Харесай

Служебният кабинет заяви интерес на страната за боеприпаси за модулните патрулни кораби

Служебното държавно управление одобри на съвещанието си през днешния ден решение за установяване съществуване на главен интерес за реализация на публични поръчки за закупуване на муниции за оръжейните системи на многофункционални модулни патрулни кораби на Военноморските сили (ВМС). Страната придобива корабите по подписания през ноември 2020 година контракт сред Министерството на защитата и компанията " NVL В. V. & Co. KG " в Германия, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

С публичните поръчки се планува да се обезпечат снаряди за 35 мм артилерийски комплекс за близко деяние и 76 мм артилерийски комплекс за далечно деяние на корабите. Планирано и е закупуването на 130 мм муниции за хидроакустическа отбрана, както и 81 мм муниции за електронна война.
 Кабинетът осъвремени плана за закупуване на патрулни кораби за Военноморски сили
Кабинетът осъвремени плана за закупуване на патрулни кораби за Военноморски сили

Предвидените системи за корабите към този момент излизат от употреба

От Министерски съвет изясняват, че боеприпасите са нужни за обезпечаване на боеспособността на оръжейните системи и за пълноценно осъществяване на дилемите по задачите на армията, в това число за отбрана на морския суверенитет на страната . Тя се обезпечава главно посредством потреблението на всички оръжейни системи на бойните кораби, чиято зона на влияние разрешава бързо противопоставяне против надводните сили на съперника на дребни, междинни и огромни дистанции с висока акуратност, като в допълнение боеприпасите за артилерийските системи обезпечават и непосредствената противовъздушна защита на кораба.
 Депутатите утвърдиха новия модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили
Депутатите утвърдиха новия модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили

Това се случи със 141 гласа " за " и 20 " срещу "

Освен това реализирането на публичните поръчки ще обезпечи хидроакустичната и електронна отбрана на корабите с 130 мм муниции " CANTO " за отразяване на офанзивите на съперника с потребление на торпедно въоръжение и 81 мм муниции за електронна отбрана за смущение на противниковите системи и основаване на лъжливи цели в електромагнитния и топлинен диапазон.

" Всичко това ще докара до обезпечаване на боеспособността на новопридобиваните кораби и обезпечаване на ефикасното им потребление както в народен, по този начин и в съюзен формат за осъществяване на поетите съюзни задължения на Република България във връзка с груповата система за сигурност " изясняват още от Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР