Служебното правителство подготви и ще внесем тази седмица комплексни законови

...
Служебното правителство подготви и ще внесем тази седмица комплексни законови
Коментари Харесай

Служебното правителство внася мерки за трайно сваляне на цените на горивата

Служебното държавно управление приготви и ще внесем тази седмица сложни законови ограничения за трайно намаляване на цените на горивата. Те ще включват и изземане от страната на свръхпечалбите и на " Лукойл ". Това съобщи министърът на стопанската система Никола Стоянов по БНР.
Прочетете още
Той обаче отхвърли да влезе в елементи, тъй като партиите са много ревностни кой предлага ограниченията и не желае да провокира напрежение. Според него обаче техните оферти за понижаване цените на горивата са по-добри от това на ГЕРБ, които също оповестиха, че ще внесат проектозакон за събаряне на цените с 1 лева

Стоянов разяснява мнението на работодателските организации, че прагът, над който са свръхпечалбите на енергийните сдружения, е прекомерно висок. " Разбирам работодателските организации, само че всичките облаги на държавните енергийни сдружения отиват в бюджета по този начин или другояче ", напомни министърът. 

По думите му еднопосочната позиция на служебното държавно управление е обезщетенията за тока за бизнеса да продължат до 2023 година Относно отстъпката от 25 ст. за литър гориво бюджетът на мярката се изчерпва, само че зависи от Народно събрание тя да бъде удължена.

Стоянов бе безапелационен че българската стопанска система се движи доста устойчиво, имаме над 10% растеж на Брутният вътрешен продукт, растеж и на износа, и на вноса - това е камъкът, върху който България може да стъпи, с цел да се изтегли напред в рецесията. Няма вълна от банкрути, цените на енергийните запаси са овладени, а съгласно него инфлацията към този момент ще върви надолу. Наблюдава се обаче повишаване при питателните артикули, което е притеснително, посочи министърът.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР