Служебното правителство не купува самолети, а събира оферти, като целта

...
Служебното правителство не купува самолети, а събира оферти, като целта
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Служебното правителство не купува самолети, а събира оферти

Служебното държавно управление не купува самолети, а събира предложения, като задачата е тези предложения да се показват в Народното събрание и да се вземе осведомено решение. Това съобщи на брифинг служебният министър на защитата Димитър Стоянов. 

Министерството на защитата на България заяви през вчерашния ден, че е отправило искане до Швеция, Франция, Държавата Израел и Съединени американски щати за показване на оферта за наемане или закупуване на самолети за да се обезпечи опция военновъздушните ни сили да извършват дилемите си по защита на въздушното пространство.

По думите му спекулациите и изявленията, че служебното държавно управление възнамерява да купи военни самолети, се вършат от хора, които не схващат по какъв начин се правят такива поръчки.

Стоянов изясни, че офертите би трябвало да бъдат оценени, да бъде утвърден даден план, след това да се изчака контракт, който да бъде прегледан в Народното събрание. Финалното решение също е на Народното събрание.

Относно моторите за изтребители, които чакаме вероятно от Полша, Стоянов сподели, че към момента не са конкретизирани финансовите параметри.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР