Служебното правителство може да управлява и по-дълго от два месеца,

...
Служебното правителство може да управлява и по-дълго от два месеца,
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Българският парламент произвежда огромно количество брак


Служебното държавно управление може да ръководи и по-дълго от два месеца, не изключвам да има още избори. Това предвижда предБНТ проф. Огнян Герджиков, длъжностен министър председател при първия кабинет, излъчен от президента Румен Радев.

Според него най-големият проблем в действителност е, че българският парламент създава огромно количество брак, не работи добре. Това, по думите му, е нещото, което спъва България през последните години. Сегашните закони не са положителни и непрестанно ги променяме. Непрекъснато произвеждаме некачествена законова продукция, това спъва вложенията и бизнеса, няма построен механизъм за правене на закони, те по този начин не се вършат. Нашият парламент работи като вманиачен с картечница, сподели още проф. Герджиков.

Той не утвърждава и ентусиазмът на 45-ия парламент да трансформира незабавно и бързо десетки закони: " Това наподобява на необикновен тип шизофрения. Някъде към 80 законопроекти бяха импортирани за 2-3 седмици. Парламентът може да бъде нездравословен с непрекъснатата смяна на законите. Не може да има хулигански метод. Един ръководител и Господ да е мъчно може да се оправи, в случай че депутатите не са на нужната висота. Ива Митева няма учредителен опит, не е елементарно да се укроти " врящо гърне ", е оценката на проф. Герджиков за късия живот на предходното Народно заседание.

Той разяснява и измененията в Изборния кодекс и означи, че има запаси към машинното гласоподаване, защото крие опасности.

Румен Радев, счита Герджиков, направи добър длъжностен кабинет.

Избори 2 в 1 не са изключени. В момента минимум Конституцията пречи на България, тя прави работа, бяха част от тезите на някогашния длъжностен министър председател.

Изборите са най-важното за един длъжностен кабинет, само че не значи, че единствено това би трябвало да прави, счита още Огнян Герджиков.

Имат доста настоящи задания, би трябвало да няма административен рекет, да работи бизнесът. Този кабинет е по-силният от този, в който аз участвах има мощни фигури. Очевидно е, че президентът Румен Радев е натрупал опита и е намерил доста мощни претенденти, хора ученици на Харвард, това единствено по себе си демонстрира доста високо качество, добави проф. Огнян Герджиков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР