Служебното правителство има всички лостове да се направи разследване и

...
Служебното правителство има всички лостове да се направи разследване и
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Очаквам ясно разследване за подслушването и ясни изводи

„ Служебното държавно управление има всички лостове да се направи следствие и да се създадат ясно заключения дали е имало подслушване, дали е било нелегално, кой го е разрешил, по какъв начин е направено и да има санкции, в случай че е осъществено нелегално подслушване . “ Това мнение изрази в изявление за БНР Йордан Божилов, ръководител на Софийския конгрес за сигурност.

Очаквам ясно следствие с ясни заключения “, уточни той в предаването „ Преди всички “.

Политическата ни просвета е към момента недоразвита. Трябва да бъдем доста чувствителни към всяка сходна демонстрация, защото това ни отдалечава от демокрацията, посочи Божилов в коментара си.

Според Йордан Божилов е належащо да се стабилизират службите и да има изясненост, че „ не може да бъдат употребявани тези служби за политически поръчки или за стопански ползи, тъй като имаме и такива подозрения “.

За Божилов случаят с приземения аероплан в Беларус е и те са се фокусирали върху това, тъй като „ Русия е много парещ картоф за доста страни “ и се е очаквало, че европейските водачи може и да не реализиран единодушие във връзка с Русия.

Русия е по-многоизмерна за Европа , акцентира Йордан Божилов.

„ Русия е доста сериозна за оценка и още по-трудна за взимане на консолидирано решение. Ето за какво и европейските водачи единственото, което направиха през вчерашния ден, е да възложат на Европейска комисия да предложи отчет с вероятни дейности във връзка с Русия. “

Мнението в елементи чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР