Служебното правителство и ЦИК са гарантирали прозрачност, честност и демократичност

...
Служебното правителство и ЦИК са гарантирали прозрачност, честност и демократичност
Коментари Харесай

Донев за кодовете: Това не е флашка, която се разнася назад-напред, а сложна система

Служебното държавно управление и ЦИК са подсигурили " бистрота, почтеност и либералност " на изборите, сподели служебният министър председател Гълъб Донев.

" Тези прословути кодове на машините бяха налични за всички политическа партии, които проявят предпочитание и се запишат да участват на отварянето на кодовете, " уточни още той, добавяйки, че инспекцията на машините се е провела изцяло транспарантно и не е разкрила проблеми.

" Не разбирам спора, който породи, " продължи Донев. " Няма по какъв начин човек от политическа партия да държи кодовете на машините и да манипулира вота. Това не е флашка, която се разнася напред-назад, а комплицирана система. "

На въпрос дали счита, че ще се стигне до построяването на ново постоянно държавно управление, той отговори:

" Вярвам в разсъдъка и в отговорността на Народното събрание да сплоти своите старания към сформирането на парламентарно болшинство и коалиция, която да работи въху всички проблеми, които стоят пред българските жители. "

Служебният министър председател разяснява тематиката " Лукойл ", като отбрани правото на бургаската рафинерия да изнася производството си оттатък България - нещо, което би било в разрес с европейските наказания против Русия:

" В диалози сме с представителите на Европейската комисия. Заедно с тях обсъждаме разновидностите, " сподели Донев. Той акцентира на това, че в рафинерията се създават артикули, които няма по какъв начин да бъдат осъществени на българския или европейския пазар и " би трябвало да бъдат изнесени ".

" Ако няма по какъв начин да бъдат изнесени, би трябвало да стоят на склад. Това е един нонсенс, в който рафинерията би трябвало да спре, тъй като ще се задръсти от артикули, които няма къде да осъществя. Това е нонсенс. Не може да имаш позволение да доставяш недопечен нефт и да го преработваш и в това време да нямаш опция продуктите, които са отвън тези, които са тук на пазара, да не могат да бъдат изнесени. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР