Служебното правителство е готово с организацията на предсрочните избори, но

...
Служебното правителство е готово с организацията на предсрочните избори, но
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Готови сме за избори, но дали партиите са готови за отговорност след 2 април?

Служебното държавно управление е готово с организацията на предварителните избори, само че дали са подготвени партиите да поемат отговорност след 2 април - такава теза застъпи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на държавното съвещание.

" Ние можем да заявим ясно пред обществото, че сме подготвени за избори. Готови ли са обаче участниците в изборите за виновните дни, които предстоят след 2 април ", попита риторично служебният министър председател. 

Той укори партиите, че нападат кабинета предизборно без той да е участник в изборите.

" Сега наподобява елементарно - всеки политически състезател нападна служебното държавно управление. Волно или несъзнателно ни въвличат в предизборната игра, за жалост, постоянно с небивалици и неистини ", заключи Донев.

Премиерът подсети: " Ние сме служебна власт ".

И добави, че по какъв начин назовават Министерския съвет, излъчен от президента - длъжностен, механически или назначен, е без значение, като подсети, че той ръководи поради неспособността на политическите сили да образуват държавно управление.

" Друго е значимо - последните месеци страната се ръководи от служебно поради неспособността на 48 Народно заседание да сътвори постоянна власт ", съобщи Гълъб Донев.

Той насочи зов към участниците в парламентарния избор и бъдещите депутати да мислят и за след 2 април.

" Очакванията на всички ни са политическите сметки да включват и мисъл за следизборните дни, когато в 49 Народно заседание ще взимат решения за общото ни бъдеще в България ", приключи анонсът на Донев преди постоянното съвещание на служебните министри, на което се чака да одобрят удвояването на парите за командировка, утвърдено от обществените сътрудници на вчерашната тристранка. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР