Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев призова да се види внимателно

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев призова да се види внимателно
Коментари Харесай

Демерджиев: По-важно е къде са парите за „Хемус”, а не какво е построено с тях

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев прикани да се види деликатно кои лица се проверяват за източване на финансови средства за градежа на автомагистрала „ Хемус ”. Пред публицисти в Народното събрание Демерджиев посочи, че кръгът на разследваните е уголемен със 7 души, като лицата са високопоставени и са свързани със съществени сдружения.

Министърътотчете, че Министерство на вътрешните работи усъвършенства активността си, което съгласно него тормозило основният прокурор Иван Гешев. По думите му вътрешното министерство се съживява.

По-важно е къде са отишли парите за автомагистрала „ Хемус ”, а не какво е издигнато с тях, разяснява вътрешният министър Иван Демерджиев.

За взаимните екипи, които предлага основният прокурор Иван Гешев, Демерджиев разяснява, че в случай че има правно съображение такива ще бъдат основани.

Министърът регистрира и известно усъвършенстване на работата сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, изключително на териториално равнище.Той даде образец с привлечените към наказателна отговорност по случая „ Хемус ”.

Той обърна внимание и на прекъснати досъдебни производства против пияни и дрогирани водачи. По думите му това е мотив преди да излиза с позиции по всякакви тематики основният прокурор да ревизира деликатно ведомството си.

Демерджиев разяснява и определението, което даде Иван Гешев за положението на Министерство на вътрешните работи, като обвинител номер едно го назова трагично и съвсем кремирано.

Иван Демерджиев разяснява, че всеки, който се усеща над закона ще бъде принуден да разбере, че българската страна не може и няма да търпи повече това състояние.

По-рано Демерджиев беше изслушан в Народното събрание. Близо 10 милиона лв. са отпуснати за превъзмогване на вредите от наводнението в Карловско, сподели служебният вътрешен министър от трибуната на Народното събрание.

Той посочи, че настояванията на общините досега са задоволени изцяло. Предстои Междуведомствената комисия по бедствия и повреди да прегледа настояванията за компенсации на частните парцели. Търсят разновидности за покриване на всички разноски по превъзмогване на вредите на парцелите, които не са застраховани.

“Парите за подкрепяне на засегнатите села в Община Карлово ще дойдат от бюджета на Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет ” съобщи още Демерджиев.

На този стадий и до края на годината междуведомствената комисия е подготвена да покрие всички нужни разноски по възобновяване на материалните вреди от наводнението в Пловдивска област през септември, съобщи още служебният вицепремиер и вътрешен министър, представен от Българска телеграфна агенция. Въпросите на депутатите към него бяха свързани с работата на Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

Министърът увери, че до края на годината комисията ще отпусне всички нужни суми. След като мина непосредствената заплаха за живота на хората и бяха избавени над 20 души, се концентрирахме върху непосредствени дейности по определяне на вредите, по почистване, обезопасяване, описа Демерджиев.

Изработен е и проект за деяние - страната да помогне с цялата налична мощ, с която разполага, и той се извършва и до през днешния ден. На място към момента е тежка техника и военнослужещи, стана известно от думите на вицепремиера.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР