Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на Турция

...
Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на Турция
Коментари Харесай

Стефан Янев и турският посланик обсъдиха миграционния натиск

Служебният министър председател Стефан Янев организира среща с посланика на Турция Айлин Секизкьок. В хода на диалога бяха подчертани обичайно положителните връзки сред двете страни, а също и опциите за тяхното градивно надграждане в вероятност.

Посланик Айлин Секизкьок дефинира България като значим съдружник, добър другар и откровен комшия. Тя подчертава върху капацитета за по-ефективно развиване на двустранните връзки. Ползотворното съдействие при превъзмогването на последствията от рецесията, обвързвана с COVID-19, бе откроено като образец за добросъседски връзки.

Българският министър председател уточни пред дипломат Секизкьок, че главен приоритет сега е провеждането на идните парламентарни избори на 11 юли. Янев обърна внимание на провокациите пред нашата страна в този подтекст като употребява опцията да благодари за съдействието, което ни оказват турските управляващи за ефективната подготовка за провеждането на вота на територията на Турция.

В хода на срещата бе маркирано, че България и Турция работят добре дружно в редица области като миграцията и сигурността по границите. Акцент бе подложен върху нуждата да се продължат напъните и ползотворната работа в тази посока, тъй че да няма миграционен напън на нашата обща граница.

В рамките на срещата бе обърнато изключително внимание на значителния капацитет за разрастване на търговско-икономическите връзки, както и на опциите за привличане на по-значителни турски вложения в редица области от съвместен интерес, в това число в областта на високите технологии.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР