Служебният премиер Стефан Янев очаква разследващите органи да си свършат

...
Служебният премиер Стефан Янев очаква разследващите органи да си свършат
Коментари Харесай

Стефан Янев пред БНТ: Какво свърши служебният кабинет

Служебният министър председател Стефан Янев чака проверяващите органи да си свършат работата и да открият аргументите за двете нещастия - в село Рояк и на Автомагистрала " Струма ". Според него това е значимо, с цел да се създадат нужните заключения, които да ни предпазят от сходни нещастия.



В предаването на Българска национална телевизия " Денят стартира " Янев съобщи, че не е получавал покана за присъединяване в бъдещо постоянно държавно управление. Ако получи, ще обмисли тази опция.

Стефан Янев увери, че страната ще помогне на потърпевшите възрастни хора от вкъщи в село Рояк. Независимо, че това лято са били тествани изискванията за живот в този вид домове, предстоят нови инспекции, заяви служебният министър председател.

" Разпоредени са нови инспекции от Министерство на вътрешните работи във връзка с тяхната сигурност, противопожарна и всичко останало. И от МТСП от позиция на изискванията на действие на този вид заведения и цялостната им активност ", сподели Стефан Янев - длъжностен министър-председател.

Служебното държавно управление е подготвило промени в закона за публичните поръчки и ще ги предложи на новия парламент.

" Тази смяна ще бъде ориентирана във връзка с така наречен инхаус процедури, които в закона ясно е записано, че са единствено в така наречен обстановки форсмажор, т.е. в краен случай, при липса на други благоприятни условия, само че не се употребява по този метод ", добави Янев.

Стефан Янев уточни, че обстановката с Коронавирус пандемията се усъвършенства и има спад на заболелите. Според него това значи, че зеленият документ работи.

" Обещах на българските жители, намерено съм го казвал в ефир, че до момента в който съм министър председател няма да постановяваме локдаун, обещанието го изпълних ", заключи служебният министър председател.

Обясни, че всички значими решения са взимани групово от цялото държавно управление при търсене на баланс сред другите гледни точки.

Отговорност носим всички ние от състава на Министерски съвет. Президентът Радев, по моя информация, не се е месил в нито едно решение директно. Ако някой от министрите е разговарял с някакви съображения и са се съветвали, това е напълно естествена процедура, той е държавен глава, има право да има мнение, само че директно вмешателство, директна отговорност, той няма за нито едно решение ", изясни Стефан Янев.

Стефан Янев сподели, че до този миг с него не е воден диалог за присъединяване в бъдещо постоянно държавно управление.

Нека да забележим по какъв начин ще протекат диалозите. дано да забележим какви са желанията, тъй като от целите, зависи от политиките, които това болшинство ще желае да извършва. Аз бих обмислил такава покана, когато я получа само че, дано да не избързваме, тъй като зависи от всички тези значими неща преди този момент, добави Янев.

Той заяви, че служебното държавно управление е подготвило базисен сюжет на бюджета за следващата година. Основните цели са - подкрепяне на бизнеса и опазване на обществената система с грижа за майките, пенсионерите и децата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР