Служебният министър туризма д-р Илин Димитров се срещна днес с

...
Служебният министър туризма д-р Илин Димитров се срещна днес с
Коментари Харесай

Министър Димитров кани виетнамци в туристическия бранш

Служебният министър туризма доктор Илин Димитров се срещна през днешния ден с посланика на Виетнам До Хоанг Лонг, оповестиха от министерството. Двете страни се договориха да засилват работата по сключване напролет на 2023 година на документ за съдействие в туризма сред отрасловите институции в бранша.

Планът за съдействие в региона на туризма сред Министерство на културата, спорта и туризма на Виетнам и Министерство на туризма на България е в развой на завършване и ще бъде подписан след договаряне на текста сред двете страни.

Министър Димитров изрази подготвеност да посети Виетнам, с цел да беседва с отрасловите управляващи в туризма по отношение на кадровото поръчителство на бранша,

имайки поради огромния брой виетнамски жители, които са живели, получили образованието си и работили в България.

Добри вероятности съществуват във връзка с задълбочаване на съдействието в областта на туризма, като разширение на туристическия продан сред двете страни, осъществяване на мероприятия, ориентирани към взаимно разпространение на туристическия артикул и продан на опит в региона на подготовката на професионални фрагменти за туристическата промишленост. Планира се и провеждането на уебинар на бизнеса от двете страни за обмяна на положителни практики.

В средата на февруари министър Димитров разяснява пред публицисти, че близо 170 000 души работят в бранша, като към него и доста свързани сектори.

Той добави, че по данни на ведомството кадровият дефицит е сред 30 и 35 %.

Комплексни са аргументите за този недостиг, те са свързани с имиджа на бранша, заплатите, неговия сезонен темперамент, уточни тогава Димитров. Той взе участие в полемика " 1001 аргументи да работиш в туризма ", проведена от Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници, в границите на ревюто " Ваканция и спа експо ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР