Служебният министър-председател на Република България днес няма да дойде в

...
Служебният министър-председател на Република България днес няма да дойде в
Коментари Харесай

Ченчев:Има съмнения,че държавата е ощетена с 2 млн. лева, а премиерът го няма, за да обясни

„ Служебният министър-председател на Република България през днешния ден няма да пристигна в пленарна зала, с цел да отговори на подложен от мен, Георги Свиленски и Христо Проданов извънредно значим въпрос във връзка с една доста съмнителна договорка, която се е случила с един парцел от 700 кв. в София. “ Това съобщи зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Иван Ченчев по време на парламентарния надзор. 

От трибуната на Народното събрание той изясни, че съгласно тези подозрения страната е ощетена с близо 2 млн. лв.. „ Искаме отговор и то бързо на този въпрос, тъй като в тези рецесии, в тези провокации, пред които е изправена страната, 2 млн. лв. ощетяване за нея е една машинация. Ако е по този начин, министър председателят би трябвало да е тук, с цел да отговори каква информация е получил, какво е открила инспекция, каквато би трябвало да е назначил, откакто сме пуснали въпроса. Но ние през днешния ден очевидно няма да получим отговора “, разяснява той по отношение на отсъствието на Гълъб Донев.

В тази връзка Иван Ченчев направи следното предложение: „ Докато служебният министър-председател не пристигна в зала и не отговори на този въпрос, да се спрат всички разпоредителни покупко-продажби. “

По мотив информацията, че отсъствието на Гълъб Донев е обвързвано с неотложни задължения, социалистът съобщи: „ Уважаеми господин министър-председател, неотложните Ваши задължения са тук, в залата на Народното събрание. “

Иван Ченчев прикани ръководителят на Народното събрание да извика служебния министър-председател неотложно да пристигна и да отговори.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР